Verkeer
Stuur appje
Zoek

Parochie Maria Vlucht bestaat twaalf en een half jaar en zoekt nieuwe bestuurders

Parochie Maria Vlucht bestaat twaalf en een half jaar en zoekt nieuwe bestuurders.

De parochies van Overdinkel, Glanerbrug, Lonneker en Losser besloten in 2011 samen te gaan in een nieuwe Parochie Maria Vlucht. "Dat was dapper en reëel" zegt pastoor Paul Daggenvoorde van de parochie.

"En zo ging 't ook. De liturgie, de catechese, de diaconie, de oecumene en het jongerenwerk kregen overal nieuwe dynamiek. Het was ook wennen. Om op locatie niet meer zelf het stuur in handen te hebben en de koers álleen te bepalen."

Pastor Paul Daggenvoorde website
Beeld: Maria Vlucht

Jongeren van twaalf en een half jaar geleden waren al geïnteresseerd in geloof en spiritualiteit, maar de hedendaagse generatie heeft het tegenwoordig zo druk met het vormgeven van hun eigen levens dat ze nauwelijks tijd hebben om zich te verbinden met parochies en hun activiteiten aldus de priester.

Nieuwe bestuurders

De pastoor is op zoek naar enkele bestuurders. Vooral mensen die het aandurven om het bestuur van Maria Vlucht voor enkele jaren op zich te nemen zo laat Daggenvoorde weten. De pastoor noemt het een cadeau-tip om te schenken aan de parochie.

Maria vlucht
Beeld: Niels Wesselink
icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Wie is bereid tijd te besteden aan de kerken van de toekomst voor de mensen in Overdinkel, Glanerbrug, Lonneker en Losser kunnen contact opnemen met de parochie. Op de website mariavlucht.nl staat meer informatie en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.