Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente-aanwinst Regeer duidelijk over positie waarvoor hij gehaald is

Nog niet alle nieuwe aanwinsten van FC Twente staan deze week al op het veld. Wel van de partij zijn de van Ajax gehuurde Naci Ünüvar en de eveneens uit Amsterdam afkomstige Youri Regeer. Die laatste kan zowel op het middenveld als rechtsachter uit de voeten. Al laat hij weten dat de club hem duidelijk voor één van die twee posities gehaald heeft.

"Uiteindelijk willen ze me hier op het middenveld hebben, wat mijn favoriete positie ook is", zegt hij na afloop van zijn eerste training bij FC Twente. In maart vorig jaar richtte hij zich als Ajax-speler juist op de plek rechts achterin. Op dat moment een hele bewuste keuze, omdat er meer kansen voor hem lagen. Erik ten Hag, toen nog trainer bij de Amsterdammers, zag een rol voor hem weggelegd op die positie. "Toen focuste ik me dus daarop, maar FC Twente heeft me duidelijk voor het middenveld gehaald."

Basisplaats

Uiteindelijk brak hij in Amsterdam niet door en werd hem duidelijk dat hij zijn geluk elders moet gaan beproeven. In Enschede wil hij zo snel mogelijk een basisplaats afdwingen. "Ik weet wat ik van mezelf kan verwachten en wat ik kan. Ik wil belangrijk zijn voor het elftal."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.