Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente vindt nieuwe algemeen directeur in eigen gelederen

20230711 DOMINQUE SCHOLTEN NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR FC TWENTE
Dominique Scholten wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Twente
Beeld: FC Twente Media

FC Twente heeft in Dominique Scholten de opvolger van Paul van der Kraan gevonden. Scholten is nu nog directeur van de FC Twente/Heracles Voetbalacademie en gaat vanaf 1 november in de leer bij Van der Kraan. Die blijft tot 1 februari 2024 in functie als algemeen directeur. Daarna gaat Scholten de functie bekleden.

De Raad van Commissarissen vindt een zorgvuldige overdracht en een inwerkperiode van essentieel belang. Paul van der Kraan blijft na 1 februari betrokken voor advies.

Verdere groei van de club

”Ik ben vier jaar woonachtig in Twente en onder de indruk geraakt van de regio en de club," laat Scholten weten op de website van FC Twente. Vanaf april 2020 heb ik invulling mogen geven aan de FC Twente/Heracles Voetbalacademie. We mogen trots zijn op wat er samen in drie jaar is neergezet, zowel op gebied van visie en structuur als in de uitvoering. De realisatie van het Regioplan is daarvan een mooi voorbeeld."

De kracht van supporters, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers is ongekend. Ik heb heel veel zin om een structurele bijdrage te gaan leveren aan de verdere groei van de club. Samen met alle betrokkenen wil ik graag de potentie verder benutten. “

“De kracht van supporters, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers is ongekend”

Ruimte voor talent

“De Raad van Commissarissen denkt in de persoon van Dominique Scholten een algemeen directeur te hebben gevonden die de belangen van FC Twente en al haar belanghebbenden op effectieve wijze gaat behartigen,” vertelt Dennis Schipper, voorzitter van de RvC van FC Twente.

“We zien in Dominique iemand met een grote drive en we zijn verheugd om hem, met een overdrachtsperiode, aan onze club te binden. Wij kiezen daarmee voor een vergelijkbaar traject als Arnold Bruggink en Jan Streuer hebben doorlopen. We borgen daarmee waardevolle kennis en kunde en geven talent de ruimte om zich te ontwikkelen.”

Ontwikkeling academie

Hij vervolgt: “Onder Scholtens leiderschap heeft de FC Twente/Heracles Voetbalacademie zich ontwikkeld tot een bloeiende en toonaangevende organisatie. Scholtens passie voor het spel, zijn strategisch inzicht en zijn vermogen om jong talent en medewerkers te ontwikkelen vormen de pijlers van het succes van de academie.

"Hij heeft daarnaast een belangrijke rol gespeeld in het herstellen van de relaties met de amateurclubs in de regio. Tevens heeft Scholten een uitgebreide achtergrond in het voetbal en al ruime ervaring binnen betaald voetbalorganisaties. Scholten sluit goed aan bij de cultuur en de waarden van onze club, is zakelijk, commercieel vaardig en geniet hij draagvlak bij de huidige directie van FC Twente.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.