Verkeer
Stuur appje
Zoek

Saasveld maakt zich op voor 18.000 feestvierders tijdens zesde editie Dak d'r af Festival

Discotheek Dancing Bruins organiseert deze zaterdag voor de zesde keer het Dak d’r af Festival. Feestvierders uit heel Twente komen naar Saasveld om onder meer te genieten van artiesten als Boef, Bilal Wahib en Rooler. “Het terrein is dit jaar nog groter, we hebben plek voor 18.000 mensen”, zegt medeorganisator Wieke Brandt.

De populaire discotheek Bruins trekt wekelijks duizenden mensen op de zondagavond naar Saasveld. Deze week is het niet de zondag, maar het jaarlijkse Dak d'r af Festival op zaterdagavond waar een groot aantal bezoekers op af komt . Na succesvolle vorige edities, is het dit jaar nog groter opgezet. Het terrein is ruimer en er zijn meerdere stages. “We bouwen de zalen van Bruins na, alleen dan in het groot”, zegt medeorganisator Jeske Groothuis.

icon_main_info_white_glyph

Dancing Bruins

Dancing bruins, organisator van het Dak d'r af Festival, is een discotheek die voornamelijk op de zondagavond veel bezoekers trekt. Het staat bekend als de 'afsluiter van het weekend' in Twente. De discotheek kent zeven zalen met verschillende soorten muziek en heeft een capaciteit van 3.500 bezoekers.

Routeplan

Nadat er bij de vorige editie ongeregeldheden waren met het verkeer, is er dit jaar een nieuw plan opgesteld. “We hebben een heel nieuw routeplan gemaakt, om zo de logistiek beter te regelen”, zegt Brandt. Met de weersvoorspelling voor het weekend is ook rekening gehouden. “Mocht er uit het niets ineens veel regen losbarsten, dan hebben we nog altijd genoeg overdekte tenten waar mensen kunnen schuilen."

Dak r Af 2023
Plattegrond van het festivalterrein
Beeld: Dancing Bruins

De opbouw van het festival is niet te realiseren zonder vrijwilligers. “We hebben alleen voor het festival al bijna 120 vrijwilligers”, vertelt Brandt. Het streven van de organisatie is om 15.000 kaarten te verkopen. “We zitten al op ruim 10.000 verkochte kaarten en dat was het streven van vorig jaar.”

Volleybaltoernooi

Een groot deel van de feestvierders heeft niet lang de tijd om uit te rusten. Het festival organiseert op zondag een volleybaltoernooi waar 315 teams strijden om de titel. “Het toernooi is voor iedereen, je hoeft er niet goed voor te kunnen volleyballen. Uiteindelijk gaat het toch maar om één ding, en dat is gezellig een biertje drinken”, zegt Brandt.

“Voor de echte 'diehards' is onze discotheek zondagavond nog open”

Ook na het volleybaltoernooi gaat het feest verder en is er nog een afsluiter. “Voor de echte diehards is op zondagavond onze discotheek nog open, waar mensen kunnen afsluiten met dj Warface.”

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer?

Het festival is op het terrein aan de Darfeldsweg in Saasveld. Het is zaterdag 15 juli vanaf 19:00u geopend. Kaarten zijn nog steeds te koop via https://www.dancingbruins.nl/t...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.