Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente beloont Academie-speler Gijs Besselink met contract

  • 20230714 Gijs Besselink tekent contract bij FC Twente Foto FC Twente Media
    Beeld: FC Twente Media
  • 20230714 Gijs Besselink tekent contract bij FC Twente 2 Foto FC Twente Media
    Beeld: FC Twente Media

Gijs Besselink heeft vrijdag een tweejarig contract getekend bij FC Twente, met de optie voor nog een seizoen. De 19-jarige middenvelder komt over van de FC Twente Heracles Academie en kan volgend seizoen ook meedoen bij FC Twente Onder 21.

“Dat FC Twente mij dit contract heeft aangeboden, daar spreekt vertrouwen uit," zegt een blije Gijs Besselink op de website van de club. “Vanaf het onder 10-elftal speel ik voor FC Twente. Ik vind het mooi dat ik de gehele jeugdopleiding heb doorlopen en hier nu sta. Komend seizoen mag ik ook in Onder 21 spelen en daarnaast hoop ik zo veel mogelijk in beeld te zijn bij het eerste elftal. Ik wil mij laten zien aan de nieuwe trainersstaf. Mijn doel is om aan te sluiten bij de selectie en straks in De Grolsch Veste te spelen. Daar wil ik hard voor werken.”

“Gijs is een jonge talentvolle middenvelder met loopvermogen en rust in zijn spel”

Besselink ondertekende de verbintenis vrijdagmiddag in De Lutte, waar FC Twente deze week verblijft in voorbereiding op de naderende start van het seizoen. “Het is mooi dat ik hier deze week ben en elke dag met de selectie op het veld sta. Ik wil hier een zo goed mogelijke indruk maken en ik hoop in de voorbereiding zo lang mogelijk bij de selectie te blijven. Er is nog een aantal jeugdspelers bij de groep nu. We helpen en pushen elkaar goed.”

Doorgroeien

Technisch directeur Arnold Bruggink verwacht dat Besselink stappen kan maken bij de club. “Gijs heeft afgelopen seizoen al over een langere periode met de selectie meegetraind. Hij heeft zich laten zien en wij verwachten dat hij door kan groeien. Gijs is een jonge talentvolle middenvelder met loopvermogen en rust in zijn spel.”

Besselink maakte in de zomer van 2013 de overstap van sv Heeten naar de Voetbalacademie. Hij doorliep de jeugdopleiding en speelde vorig seizoen voor Onder 21 en Onder 18 en maakte hij enkele malen deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar maakte nog geen speelminuten in de Eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.