Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Acteren, regisseren en filmen: kinderen leren de fijne kneepjes van het vak in Bibliotheek Almelo

230717 filmprojectdagen bibliotheek almelo
Beeld: Tetem

In een film acteren, achter de camera staan of juist de productie begeleiden als regisseur? Voor veel kinderen kan deze droom werkelijkheid worden: presentatieplatform Tetem organiseert in samenwerking met de Bibliotheek vanaf de zomer tot aan de herfstvakantie filmprojectdagen. Samen met professionals maken de kinderen een film die uiteindelijk op het doek verschijnt tijdens het Pop-Up Film Festival bij Hof 88 in Almelo.

Voor het derde jaar op rij organiseert Tetem filmprojectdagen voor kinderen van negen tot en met dertien jaar. Op verschillende locaties van de Bibliotheek in Twente – waaronder Almelo – kunnen de kinderen zich één dag verplaatsen in de rol van acteur, regisseur of filmmaker.

Aan de slag

“De dag begint met het maken van een storyline”, vertelt Wencke Steggink. Zij is marketing- en projectmedewerker bij Tetem. “Daarna gaan de kinderen onder begeleiding van professionals aan de slag met acteren, regisseren en filmen.” De deelnemers leren onder andere het maken van een storyboard of het schrijven een script, maar ook het monteren van eigengemaakte beelden en het uitwerken van een filmplan.

“Het is een hele beleving”

Pop-Up Film Festival

Na afloop van de projectdag maken de professionals de films zorgvuldig af. Zo lopen zij de montage na en passen aan waar nodig. De kinderen kunnen zich in de tussentijd aanmelden voor het Pop-Up Film Festival. “De filmvertoning wordt onder andere gehouden bij theater Hof 88 in Almelo. Iedere deelnemer mag drie gratis kaarten halen, de overige tickets worden vrijgegeven aan andere genodigden.” De eindresultaten worden tijdens het festival getoond op het grote scherm in het theater. “Tijdens het evenement kunnen de kinderen ook kennis maken met kunstenaars binnen de mediawereld, spelen met VR brillen en het maken van foto’s voor green screens. Het is een hele beleving.”

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Via de website van Bibliotheek Almelo kunnen kinderen zich inschrijven voor de filmprojectdag.
Op 25 oktober vindt de Pop-Up Film Festival plaats in theater Hof 88.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.