Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zeven rijwoningen voor starters op inbreidingslocatie Martinussschool in Losser

Jaimi20van20 Essen202
Wethouder Jaimie van Essen.
Beeld: Twente FM

De gemeente Losser wil zeven grondgebonden starterswoningen laten bouwen op de locatie van de voormalige Martinusschool op de hoek Enschedesestraat/Zweermanstraat. Bouwers en projectontwikkelaars kunnen vanaf 24 juli bieden op de grond en met een bouwplan komen.

De bodemprijs voor het terrein is 380.700,- euro. “Dat moet het terrein minimaal opleveren”, benadrukt Van Essen.

De Martinusschool is acht jaar geleden verlaten; het gebouw is nog een tijdje gebruikt door toneelvereniging De Rommelpot, voor uitvoeringen en opslag van materialen.
De school is in 2019 gesloopt en het terrein is inmiddels woonrijp gemaakt.

“Een jaar geleden is het bestemmingsplan vastgesteld en nu kan de verkoop verder”, aldus Van Essen.

“We willen iedereen de gelegenheid te geven deze locatie te ontwikkelen en zich hiervoor in te schrijven”

Zeven rijwoningen

Het college koos het type woningen dat er komt te staan. “Zeven rijwoningen, gericht op starters. Een blok van vier en een blok van drie woningen.”

De gemeente mag de grond niet 1-op-1 verkopen aan een zelfgekozen bouwer of ontwikkelaar, maar moet het terrein in het openbaar te koop aanbieden. Van Essen: “We willen iedereen de gelegenheid te geven deze locatie te ontwikkelen en zich hiervoor in te schrijven. Daarom hebben we gekozen voor een openbare verkoopprocedure. Hiermee nodigen we marktpartijen uit om een plan voor deze kavel te maken en een bieding uit te brengen.”

icon_main_info_white_glyph

Verkoopprocedure

De verkoopprocedure verloopt volledig via het digitale platform van Mercell-source-to-contract.
Vanaf 24 juli 2023 kunnen belangstellenden toegang krijgen tot de biedingsprocedure. Geïnteresseerden daarvoor kunnen zich melden door uiterlijk 7 september 2023 een mail te sturen naar [email protected]. De inschrijving sluit op 9 oktober 2023.

Voorwaarde

De gemeente kan niet de voorwaarde stellen dat deze starterswoningen eerst aangeboden worden aan inwoners van de gemeente Losser. “De gemeente kan dat niet eisen, maar de ontwikkelaar mag die voorwaarde wel stellen. Wat je wel eens ziet is dat een bouwer woningen eerst aan inwoners van die plaats probeert te verkopen”, zegt Van Essen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.