Verkeer
Stuur appje
Zoek

Geesternaren bouwen de ultieme wagen voor de Zwarte Cross

De heren en dames van carnavalsvereniging 'De Kroegtijgers' zetten de puntjes op de i van hun 'Zwarte Crosswagen', waarmee zij meedoen aan de zwaargewicht klasse van de cross.

Op het terrein van de carnavalsvereniging wordt er hard gewerkt. "We hebben de tank deels via Marktplaats gekocht en een vrachtwagen verbouwd als onderstel", zegt Sam Eerdman, die samen met 27 dorpsgenoten de laatste hand aan de wagen legt.

Geen stroom

Sam laat drie diepvriezen zien. Op het campingterrein in Lichtenvoorde is er geen stroom en daar bieden deze vriezers een oplossing voor. "We hebben ze al een aantal dagen aanstaan en doen er dagelijks ijs in. Dit is nu al mooi aan de vriezer gevroren, dus we hopen het gehele weekend koud bier te hebben. Het kost een paar belletjes, maar dan heb je een trekker, een dieplader of wat je maar nodig hebt."

“Van boekhouders tot stratenmakers, iedereen gaat mee.”

Vanaf 2010 gaan De Kroegtijgers elk jaar met een grote groep naar het vierdaagse festival. Met 'Zwarte Crosswagens', partytenten, picknicktafels en caravans rijden zij naar Lichtenvoorde. Van deze dertien jaar hebben zij vijf keer een prijs mee terug naar Geesteren genomen. Deze hebben een ereplek in de kantine van de schuur gekregen, waar de wagens van de carnavalsvereniging worden gebouwd.

Fraaie exemplaren

Het is een gemêleerd gezelschap volgens Sam: "Van boekhouders tot stratenmakers iedereen gaat mee." Maar zij hebben meerdere gezamenlijke passies: "We houden van crossen, gezelligheid, gekkigheid en een biertje op z'n tijd."

De Geesternaren zijn er klaar voor. Sam moet alleen nog een slaapplek uitzoeken. Er staan drie caravans klaar voor vertrek. "Het zijn niet de fraaiste exemplaren en het bed is niet heel comfortabel, maar je kunt na een dag op het festival wel liggen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.