Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rianne Maathuis: ‘Doel garage sale is meer verbinding tussen inwoners van Langeveen’

Rommelmarkt
Beeld: pixabay

Ruim dertig huishoudens in Langeveen bieden woensdag 26 juli op hun oprit of in hun voortuin allerlei spulletjes aan om te verkopen. Het is de eerste garage sale die in Langeveen gehouden wordt.

De sale is georganiseerd door Toeristisch Langeveen Bruinehaar. “Iedereen kan eraan meedoen, jong en oud. Voorwaarde is dat de spullen te koop aangeboden worden vanaf een oprit of voortuin, op eigen terrein, van een inwoner van Langeveen”, zegt Rianne Maathuis in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

“Contact met elkaar, elkaar ontmoeten, een spontaan gesprekje, vinden we erg belangrijk”

Verbinding

Doel van het evenement is meer verbinding tussen de inwoners van het dorp. “Contact met elkaar, elkaar ontmoeten, een spontaan gesprekje, vinden we erg belangrijk.”
“We hebben een noord en een zuid Langeveen. Het gedeelte ertussen is op dit moment nieuwbouw, we hopen dat dat volgend jaar ook meedoet. Op die manier krijgen we een mooie verbinding met elkaar en dan kun je eigenlijk door heel de kern Langeveen iedereen bezoeken die meedoet. Voor een kopje koffie, een patatje of een ijsje kun je terecht bij de plaatselijke horeca.”

De van oorsprong Enterse Rianne (‘Ik wil niet meer weg uit Langeveen’) kreeg het idee door haar kinderen, die op You Tube een programma over garage sales in Amerika volgden. “En er zijn meer plaatsen met garage sales. Het leek mij leuk om dat ook in Langeveen te doen.”

Ballonnen

De sale wordt gehouden op woensdag 26 juli, van 10.00 tot 16.00 uur. De organisatie van dit evenement heeft bewust voor de datum van 26 juli gekozen omdat veel mensen dan nog niet met vakantie zijn.
Voor bezoekers staat een actuele lijst met adressen en een plattegrond op https://toeristischlangeveenbruinehaar.nl

De deelnemende adressen zijn ook te herkennen aan de ballonnen die zichtbaar zijn vanaf de weg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.