Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Joseph Oosting heeft zijn keuze gemaakt: Sem Steijn start tegen Hammarby

Joseph Oosting is eruit: Sem Steijn start morgen in de basis in de eerste wedstrijd van het Conference League-tweeluik tegen het Zweedse Hammarby. Steijn was met negen doelpunten op dreef tijdens de voorbereiding.

"Hij heeft het prima gedaan," erkent Oosting daags voor het eerste treffen met de Zweden. Met Steijn op tien lijkt Michel Vlap weer als linksbuiten te starten, net als in de laatste twee oefenwedstrijden tegen PEC Zwolle en Schalke 04.

Fitte Pröpper

Robin Pröpper is fit genoeg om donderdagavond te spelen. De aanvoerder speelde vanwege een polsblessure alleen in het laatste oefenduel tegen Schalke 04 een half uur mee. Maar dat betekent niet dat hij de rest van de voorbereiding stil heeft gezeten. "Ik heb ervoor gekozen de eerste weken wat rust te geven aan mijn pols en heb een alternatief programma gedraaid. Wat minder in de duels, maar wel het fysieke aspect. Zo heb ik toch nog veel kunnen doen. Dus wat mij betreft ben ik 100% fit, al zullen de fysio's daar ook nog wel wat van vinden." Het is nog de vraag hoeveel minuten Pröpper kan spelen.

20230726 FC TWENTE HAMMARBY PERSCONFERENTIE PRÖ PPER
Robin Pröpper is fit genoeg om donderdagavond te spelen
Beeld: Still 1Twente

Fitte selectie

Oosting beschikt tegen Hammerby sowieso over een fitte selectie. Ook de spelers die vorige week nog met kleine pijntjes of uit voorzorg aan de kant bleven tegen PEC Zwolle zijn er weer bij. Ook hier is de vraag hoe lang sommige spelers inzetbaar zijn. "Sommige jongens zijn natuurlijk wat later ingestroomd. We kijken welke jongens het fitst zijn en moeten wel goed kijken naar het verloop van de wedstrijd. Wat er verlangd wordt. Daar zul je misschien soms wel risico's moeten nemen. Liever niet, maar we zullen zien."

Genieten

Het is voor Joseph Oosting de eerste officiële wedstrijd en het eerste duel in de Grolsch Veste als hoofdtrainer van FC Twente. "Ik kijk er enorm naar uit. Hier werk je 3,5 week keihard voor; om wat je traint en in de oefenwedstrijden doet terug te zien in een volle Grolsch Veste, wat een happening is. We hebben er als team en staf alles aan gedaan en ik wil er morgen ook van genieten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.