Verkeer
Stuur appje
Zoek

Inwoners Oldenzaal kunnen zich nog inschrijven voor bouwkavels in tweede fase Stakenbeek

Floor plan 1857175 1920
Beeld: Pixabay

Bedrijfsterrein Stakenbeek wordt omgebouwd tot een woon-werkgebied. Van dit grote project, opgeknipt in fasen, is fase 1 is zo goed als afgerond. Bijna alle woningen zijn gerealiseerd en bewoond, straten zijn aangelegd en groen is geplant. Daarom is het nu tijd voor fase 2, meldt de gemeente Oldenzaal.

Het bestemmingsplan voor de tweede fase van woongebied Stakenbeek, tussen de Helmichstraat en Boerskottenlaan, ligt ter inzage tot en met 21 augustus. Nadat de gronden zijn gesaneerd en bouwrijp gemaakt, vindt de kaveluitgifte plaats. Verwacht wordt dat dat de tweede helft van 2024 wordt.
Inwoners kunnen zich nog inschrijven voor deze kavels via www.oldenzaal.nl/inschrijving-kavels.

icon_main_info_white_glyph

Wethouder Murat Yildirim over Stakenbeek, december 2022.

"Het meest aansprekende project? Dat is op dit moment Stakenbeek fase 1, dat al gerealiseerd is. Als je daar de wijk inloopt en je kijkt wat daar eigenlijk allemaal is neergezet, vind ik dat een prachtig voorbeeld hoe het eigenlijk zou moeten. De combinatie van grondgebonden, gestapeld, groot, klein, sociaal. Alles zit eigenlijk wel bij elkaar en het is ook niet alleen maar wat er boven de grond te zien is, maar ook wat er onder de grond nog gerealiseerd is aan klimaatmaatregelen. Het is een fantastische wijk eigenlijk echt van deze tijd waar je alles ziet gebeuren rondom verduurzaming en klimaatadaptatie."

Bomenkap

Dit najaar worden er bomen gekapt tussen het spoor en de Parallelstraat, op de oude bedrijventerreinen en aan de groenstrook langs de Stakenbeek. Dit is nodig vanwege werkzaamheden aan het spoor, de geluidswal die daar komt en het bouwrijp maken van de nieuwe wijk.
Na de bouwvak 2023 start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.