Verkeer
Stuur appje
Zoek

Basketballcoach Chris Stomp van Jolly Jumpers coacht meiden U16 tijdens EK in Montenegro: 'Super!'

Chris Stomp Jolly Jumpers Tubbergen
Basketballcoach Chris Stomp
Beeld: Jolly Jumpers

“Verrassend. Ik vind het echt leuk. Super eigenlijk.” Basketballcoach Chris Stomp van Jolly Jumpers in Tubbergen is door de Nederlandse Basketball Bond gevraagd om het Nederlands team U16 te coachen tijdens het Europees Kampioenschap. Na een dag nadenken heeft hij ‘ja’ gezegd, vertelt hij in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Stomp was vorig jaar coach van VU18. “Het is voor mij de eerste keer dat ik meiden onder de 16 krijg. Gezien de resultaten van vorig jaar, had ik wel verwacht dat de bond mij weer zou vragen.”
Hij is er blij mee. “Coaches basketball is toch wel select gezelschap. Je hebt hier goede coaches rondlopen. Gelukkig mocht ik het doen.”

“We zijn begonnen met 46 speelsters, uiteindelijk bleef er een selectie van 12 speelsters over”

Selectie VU16

Hij vroeg alle coaches van teams van meiden onder 16 of ze speelsters wilden aandragen. “Ik ken natuurlijk niet iedereen. We hebben twee dagen getraind in Den Haag. We zijn begonnen met 46 speelsters, uiteindelijk bleef er een selectie van 12 speelsters over.”

EK-avontuur

Met die 12 speelsters begint Stomp op 10 augustus aan het EK-avontuur. De wedstrijden worden gespeeld in Montenegro. Twintig teams doen mee. Nederland komt uit in Divisie B en speelt de eerste wedstrijd tegen Denemarken, op vrijdag 11 augustus, om 13.30 uur in de Bernax Arena in Podgorica.

“Het is een once in a lifetime happening. We hopen wel dat we het beter doen dan vorig jaar.”

icon_main_info_white_glyph

Chris Stomp

Chris Stomp is vanaf het seizoen 2021/2022 hoofdcoach voor het eerste damesteam van basketbalclub Jolly Jumpers.
Stomp heeft ruim 30 jaar ervaring in basketballend Nederland. Eerder was hij hoofdcoach in de Heren Eredivisie bij Magixx uit Nijmegen en in de Promotiedivisie bij Dreamfields Dolphins uit Bemmel. Ook hield hij zich bezig met de individuele ontwikkeling van internationals, zowel mannen als vrouwen.

VU20 en Jolly Jumpers

Jolly Jumpers is ook vertegenwoordigd bij de vrouwen onder 20 tijdens het EK. Drie van de twaalf speelsters van het Nederlands Basketballteam VU20 komen van de Tubbergse basketbalvereniging. Jade Brughuis, Jasmijn de Ceuninck van Capelle en Marell Glaubitz zijn definitief geselecteerd voor het Nederlands team VU20, dat van 28 juli tot en met 6 augustus deelneemt aan het Europees Kampioenschap in Craiova in Roemenië

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.