Verkeer
Stuur appje
Zoek

Aschwin Kruders begeleidt 15 wielrensters in Tour de France: ‘Je hoopt dat ze het goed doen en er ongeschonden vanaf komen’

Aschwin kruders
Aschwin Kruders
Beeld: fb

Aschwin Kruders keek net iets anders naar de Tour de France Femmes dan de meeste sportliefhebbers. Met zijn bedrijf AK Sportpromotions verzorgt hij het management van 38 wielrensters, waarvan er 15 deelnamen aan de Tour de France.

“Dan kijk je er toch net op een andere manier naar. Je hoopt natuurlijk op een mooi koersverloop, maar je hoopt ook dat je eigen rensters het goed doen. En dat ze er ongeschonden vanaf komen.”

Uitbreiden Tour?

In het interview met Twente FM vertelt hij onder andere over de sprint in de Tour, over ‘zijn’ rensters en geeft zijn zienswijze op het eventueel uitbreiden van de Tour de France Femmes met bergetappes.

Transfers

Als manager verzorgt hij de transfers voor de wielrensters. Daarnaast zorgt hij voor ondersteuning: “Dat kan zijn van problemen oplossen met het team tot het zelfstandig op een trainingskamp gaan tot het wonen in het buitenland.”

Kopzorgen

Hij is op dit moment qua managing de grootste wereldwijd in het vrouwenwielrennen. “Dat is superleuk en gaat ook lekker.” Lachend: “Maar dat zorgt ook soms voor heel wat kopzorgen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.