Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Lars Unnerstall sluit z'n carrière af bij FC Twente: 'Ik hoef geen vijftig miljoen'

De handtekening van Lars Unnerstall onder zijn contractverlenging met FC Twente was maandag vlot gezet. Geen haar op zijn hoofd dacht eraan om ondanks aanbiedingen van andere clubs FC Twente te verlaten. In de eerste editie van de talkshow 1Twente Voetbaltijd waarin de doelman van de Enschedese club hoofdgast was, vertelt hij waarom het voor hem een uitgemaakte zaak was om bij te tekenen.

Afsluiten bij FC Twente

“Ik wil mijn carrière bij FC Twente afsluiten”, vertelt hij aan de tafel in Studio Balengebouw. Presentator Mick van Halst en voetbaldeskundige René Wagelaar ondervragen hem over zijn contractverlenging en zijn verwachting over het nieuwe seizoen van zijn club.

Blijven

Die ondertekening van het contract was niet zo moeilijk, legt hij uit. “Was in een paar minuten klaar”, lacht Unnerstall. “Er was geen twijfel. Voor mij en m’n gezin stond vast dat ik hier zou blijven. Ik wil er bij zijn als het verder met FC Twente omhooggaat.”

“Ik verdien prima. Het is genoeg. Ik voel me goed, mijn gezin ook”

Vijftig miljoen

“Maar als je vijftig miljoen zou krijgen”, kopt Wagelaar in. “Ook dan niet”, zegt de keeper beslist. Er waren genoeg aanbiedingen, maar nog meer geld is niet wat hem drijft, maakt Unnerstall duidelijk. “Dat is niet het leven dat ik wil leven. Ik heb al een beetje geld verdiend. Ik heb bij alle clubs waar ik speelde iets mee gekregen. Ik verdien prima. Het is genoeg. Ik voel me goed, mijn gezin ook.”

Schalke en FC Twente

Hij voetbalde zes jaar bij Schalke, bij PSV en blijft in elk geval tot 2027 bij Twente. “Dan maak ik ook de zes jaar in Enschede vol. Ik voel hetzelfde bij beide clubs.” Deze donderdag wacht de return in Stockholm waar hij met zijn ploeg tegen Hammarby speelt. “We gaan met 2-0 winnen”, verwacht Unnerstall.

20230731 Lars Unnerstall verlengt contract bij FC Twente 2 FC Twente Media
Lees ook
Lars Unnerstall langer bij FC Twente: '100% naar mijn zin'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.