Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Restaurantwissel op Oude Markt in Enschede: Humphrey's wijkt voor Bar Bistro Loev

2020 Humphreys Oude Markt Enschede still 1 Twente
Beeld: 1Twente

Bar Bistro Loev kondigde in juni al aan een vestiging te openen op de Oude Markt in Enschede, maar nu is ook bekend in welk pand. Humphrey’s maakt plaats voor de nieuwe eetgelegenheid. Wie er nog graag wil eten moet snel zijn: eind augustus sluit Humphrey's de deuren. Loev wil rond begin oktober openen.

Humphrey’s zat sinds 2018 aan het centrale plein in Enschede. Daarvoor was de gelegenheid tien jaar lang gevestigd aan de Noorderhagen. Of het restaurant nu nogmaals verhuist of helemaal vertrekt uit de stad is niet bekend.

'Een tikkeltje hip'

Bij nieuwkomer Loev eten bezoekers geen voor- of hoofdgerechten, maar allerlei koude en warme hapjes om te delen. "Je hoeft bij ons geen hamburgers of sateetjes te verwachten, maar apartere gerechten", zegt eigenaar Laurens Satink. "Veelal met een Oosterse touch." De inrichting noemt hij 'een tikkeltje hip', 'urban' en 'luchtig'.

“We dachten: als het daar lukt, kunnen we het elders ook”

Enschede wordt voor het restaurant de derde vestigingsplaats, naast Hengelo – waar het z’n roots heeft – en Deventer. "We dachten: in Deventer is de concurrentie groot omdat er relatief veel horeca is, als het daar lukt kunnen we het ook elders", legt Satink uit. "Daarbij keken we naar grote steden. Enschede, Zwolle, maar ook Utrecht kwam voorbij."

Lees verder onder de foto.

Bar Bistro Loev in Hengelo foto Loev
Loev in Hengelo, om een beeld te geven
Beeld: Bar Bistro Loev

De keuze voor 'de hoofdstad van Twente' was snel gemaakt toen de Loev-eigenaar een telefoontje van Grolsch kreeg, dat veel panden aan de Oude Markt in bezit heeft. "Zij zeiden: 'Laurens, er komt mogelijk een pand voor jou vrij, Humphrey's gaat er waarschijnlijk mee stoppen.' Drie maanden later waren we eruit."

Opening

Achter de schermen werkt de bar en bistro nu aan de voorbereidingen voor de opening. Zo wordt druk gezocht naar personeel. "En aan de achterkant van het pand zijn we al begonnen met verbouwen. Op 1 september krijgen we de sleutel, dan komen er een nieuwe keuken, nieuwe tafels en vloeren. Vier tot vijf weken later hopen we te openen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.