Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe werkzaamheden Glanerbrugstraat in Losser starten eind augustus

Wegwerkzaamheden
De opening van de vernieuwde Enschedesestraat eerder dit jaar.
Beeld: Twente FM

De gemeente Losser start na de zomervakantie met de tweede fase van de werkzaamheden aan de Glanerbrugstraat in Glane-Beekhoek. Aannemer TWW werkt dan vier weken aan de herinrichting van de komslinger, net na de komgrens tussen Glane-Beekhoek en Losser.

De werkzaamheden starten op dinsdag 29 augustus en duren tot vrijdag 29 september. De gemeente benadrukt dat de planning van dit soort werkzaamheden altijd afhankelijk is van het weer en onvoorziene omstandigheden.

Eerste fase afgerond

In het najaar van 2022 is de eerste fase van de werkzaamheden afgerond. Die werkzaamheden vonden plaats vanaf de gemeentegrens met Enschede-Glanerbrug tot aan de komgrens. De riolering werd vernieuwd, de stoepen werden verbreed en stoepen en inritten werden van straatbakstenen voorzien. Daarnaast werd het asfalt vervangen en werden drie oversteekplaatsen aangelegd. Ook staan er nu nieuwe lantaarnpalen en kwam er meer groen in de straat.

Snelheid omlaag

Bij de tweede fase werkt TWW aan de herinrichting van de komslinger, net na de komgrens tussen Glane-Beekhoek en Losser. Met deze werkzaamheden wordt de veiligheid van de straat verbeterd. De komslinger remt straks nog meer af, daarmee gaat de snelheid op de straat omlaag.

Afsluiting weg

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de weg voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Dit verkeer kan van en naar Enschede en Glanerbrug de omleiding gebruiken via de Broekhoekweg – Enschedesestraat – Noord Esmarkerrondweg, en in omgekeerde volgorde.
TWW zorgt dat wandelaars, fietsers en hulpdiensten langs de werkzaamheden kunnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.