Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jeanne Bekkema, Open Tuinen Wierden: ‘Als iemand het leuk vindt om mee te doen, is de tuin vaak ook geweldig goed’

Open Tuinen Wierden 2023
Beeld: Open Tuinen Wierden

Vijftien tuineigenaren doen mee aan de zevende editie van Open Tuinen Wierden op zaterdag 5 en zondag 6 augustus. De voorbereidingen daarvan begonnen al in de winter, vertelt medeorganisator Jeanne Bekkema in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Na het prikken van de datum worden tuineigenaren benaderd. “Als iemand het leuk vindt om mee te doen, enthousiast is, dan is de tuin vaak ook geweldig goed. Het enthousiasme van de tuineigenaar maakt dat er een leuke tuin is”, weet ze.

“. De een is gek op fuchsia’s, de andere wil een wildere tuin, over allebei de tuinen zijn leuke verhalen te vertellen”

Heel divers

De te bezichtigen tuinen zijn heel divers: van hele kleine tuinen tot grotere tuinen in het buitengebied. Bekkema: “Ook in een kleine tuin kun je veel interessante dingen zien. De een is gek op fuchsia’s, de andere wil een wildere tuin, over allebei de tuinen zijn leuke verhalen te vertellen.”

Dorpstuin en parktuin

Er zijn prachtige dorpstuinen in de kern van Wierden, maar daarnaast ook een groot voedselbos, een groentetuin waar fermenteren wordt uitgelegd, een natuurtuin tot aan een grote parktuin toe.

Generatietuin

Een van de open tuinen is de Generatietuin aan de Akkerwal. In de Generatietuin staan veel vruchtdragende struiken en bomen, zoals allerlei bessenstruiken, kweeperen, honingbessen, Canadese krenten, hazelnoten en appelbessen. Er is onder andere een courgetteveld, een dahliatuin en een kruidentuin. De kruidentuin is in april 2023 ingeplant en ontwikkelt zich de komende jaren tot een geurende tuin.

Entree gratis

De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. De organisatie heeft gezorgd voor boekjes, die op verschillende adressen liggen. Op de website www.opentuinenwierden.jouwweb.nl staat alle informatie. Er staat een bordje bij de tuinen die open zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.