Verkeer
Stuur appje
Zoek

Langeveen en Bruinehaar een stap dichter bij gezamenlijke verenigingspand

20230725 langeveen
Locatie sport en school voorzieningen voor Langeveen en Bruinehaar
Beeld: MF-L

“Eind dit jaar willen we starten met de bouw en hopelijk maken we begin 2025 gebruik van het gebouw”, zegt Thijs Oude Steenhof, commissie bouwvoorbereiding en financiering. De gemeenteraad van Tubbergen heeft ingestemd met het plan, van Langeveen en Bruinehaar, om een maatschappelijk pand te realiseren. Ook al kost het pand meer dan in eerste instantie gebudgetteerd.

In het pand willen zij de voetbal, tennis, handbal, fysio, kinderopvang en de bassischool onderbrengen. “Alles rondom sport, onderwijs en zorg willen we centraliseren, zodat er een goede kruisbestuiving plaatsvindt”, zegt Steenhof. Zowel de sportaccommodaties, als de basisschool zijn aan vervanging toe. Met dit plan hopen de dorpen op een toekomstbestendige accommodatie.

Het totale plan kost 10.7 miljoen. Dit wordt door onder andere de gemeente Tubbergen, Provincie Overijssel en de verenigingen gefinancierd. Dit was in eerste instantie 9,8 miljoen. “Het tekort is opgelopen tot 1.9 miljoen door stijgende kosten van installateurs”, zegt Steenhof. Volgens hem wil de gemeenteraad kijken ‘hoe we dit plan kunnen realiseren’

“We zijn er dus nog niet.”


Hiervoor wordt er gekeken naar alternatieve financieringsmogelijkheden en wordt er kritisch gekeken naar de investeringen. "We zijn er dus nog niet, maar door de massale steun zowel op door inwoners als van de gemeenteraad zijn wij optimistisch over de realisatie van onze multifunctionele accommodatie (MFA)."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.