Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente mist naast Smal ook topscorer Sem Steijn in Europees treffen met Riga

Een tegenvaller voor FC Twente-trainer Joseph Oosting: hij kan in de eerste wedstrijd van het Europese tweeluik tegen Riga niet beschikken over topscorer Sem Steijn.

De aanvallende middenvelder zakte vorige week tegen Hammarby door zijn enkel en is niet op tijd fit voor het treffen van donderdag. "De wedstrijd komt te vroeg voor Sem," laat Oosting weten. Hij heeft de wedstrijd tegen Hammarby wel afgemaakt, maar gedurende de week was hij niet fit."

Taha vraagteken

Eerder werd al bekend dat ook Gijs Smal niet kan spelen vanwege een blessure. Hij liep in Zweden een kuitblessure op die hem de komende weken aan de kant houdt.

20230808 GIJS SMAL STILL TRAINING 1 TWENTE
Lees ook
Kuitblessure houdt Gijs Smal de komende weken aan de kant

Younes Taha is nog een vraagteken voor donderdag. Hij trainde woensdag (deels) apart van de groep. "Younes moet zich wat aanpassen aan de belasting, dus daar kijken we gewoon kritisch naar. Maar hij had ook wat last van zijn rug. Morgen kijken we of hij bij de selectie kan zitten."

Wijzigingen

Door de blessures van Smal en Steijn moet Oosting zijn elftal op verschillende posities wijzigen. Michel Vlap keert terug naar het middenveld. Hij startte de afgelopen wedstrijden op linksbuiten. Op die positie komt Ricky van Wolfswinkel te staan.

Achterin verhuist Joshua Brenet naar links, op de plek van Gijs Smal. Alfons Sampsted komt daardoor rechtsback te staan.

Vergelijkbaar met Hammarby

Met Riga treft FC Twente donderdag de nummer één van Letland. "Je kan ze vergelijken met Hammarby. Ze loeren op de omschakeling en ze voetballen veel vanuit de lange bal. Voor ons is het zaak om ze uit elkaar te spelen om tot kansen te komen."

Daarbij denkt Oosting terug aan het treffen met de Zweden, waar het in de tweede wedstrijd tot een verlenging kwam. FC Twente had zich met name thuis een betere uitganspositie kunnen verschaffen. "We proberen het thuis zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Het gaat over twee wedstrijden, maar het moge duidelijk zijn dat we het in eigen huis proberen zo goed mogelijk weg te zetten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.