Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zeven duurzame elektrische auto’s voor Gemeente Oldenzaal

Gemeente neemt 7 duurzame elektrische autos in gebruik
Beeld: Gemeente Oldenzaal

Zeven nieuwe elektrische auto's voor de gemeente Oldenzaal. De elektrische voertuigen werden woensdag officieel overhandigd aan Wethouder Evelien Zinkweg op de gemeentewerf aan de Lübeckstraat in Oldenzaal.

De keuze voor elektrische auto's is onderdeel van het gemeentelijke beleid om bij de aanschaf van nieuwe voertuigen en materialen altijd te streven naar een duurzame oplossing. Gezien de bewezen milieuvoordelen en lagere CO2-uitstoot ten opzichte van traditionele dieselauto's, maakt de gemeente nu een gedeeltelijke overgang naar elektrische wagens.

Wethouder Evelien Zinkweg benadrukte het belang van deze stap: "Met de toevoeging van deze elektrische auto's zetten we wederom een stap voorwaarts in onze inspanningen om ons wagenpark te verduurzamen. Deze overgang zal geleidelijk plaatsvinden bij de logische vervangingsmomenten, totdat ons gehele wagenpark volledig duurzaam is."

Evelien Zinkweg 3
Beeld: TwenteFM

Momenteel beschikt het team Buitenbeheer over ongeveer 50 voertuigen. Met de recente toevoeging van de nieuwe elektrische auto's, komt het totale aantal elektrische voertuigen op 15. Deze auto's zullen worden gebruikt door uitvoerders en opzichters van de gemeente. Een bijkomend voordeel is het gebruik van stroom opgewekt door zonnepanelen op gemeentelijk vastgoed, wat de duurzaamheid van de voertuigen verder ondersteunt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.