Verkeer
Stuur appje
Zoek

Yu Man Race Hellendoorn met 55 obstakels op de langste afstanden weer een zware en spectaculaire hindernisrace

Bas Wispels
Bas Wispels, Yu Man Race
Beeld: Bas Wispels

Een tien meter hoge glijbaan, een waterval van acht meter waar men tegenop moet klauteren, een sprong van ruim vier meter in de Regge: het zijn maar een paar obstakels van de Yu Man Race 2023. “Onze langste afstand is weer zwaarder dan het jaar daarvoor”, vertelt Bas Wispels in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Op 2 en 3 september is het weer zover, dan wordt in de gemeente Hellendoorn de Yu Man Run gehouden, waaraan in totaal 7.000 sportievelingen mee kunnen doen. De deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 5, 10, 15 en 21 kilometer.
Voor de kinderen zijn er speciale parcoursen van 1,5 en 3 kilometer uitgezet.

“Het is onze ambitie om op ieder niveau een heel tof evenement neer te zetten”

Funrun

“Het is onze ambitie om op ieder niveau een heel tof evenement neer te zetten. We hebben een 5 kilometer funrun, die voor iedereen toegankelijk is, maar de 21 kilometer, onze zwaarste afstand, is dit jaar weer zwaarder dan het jaar daarvoor”, aldus Wispels. Het parcours voor de twee langste afstanden loopt onder andere door de Hellendoornse berg, met de vele zandbulten en verschillende hoogtemeters.

Basejump en waterval

Over het langste parcours zijn 55 obstakels verdeeld. Om een beeld daarvan te geven somt Wispels een paar van die obstakels op. “We hebben een hele grote glijbaan van tien meter hoog. We hebben een natuurlijke waterval van acht meter hoog, waar zo’n 4.500 liter water naar beneden komt en terwijl je dat op je hoofd krijgt moet je naar boven klimmen. Er is een hele mooie basejump, een sprong van 4,5 meter hoog de Regge in. Er zijn verschillende modderbakken en muren waar overheen geklommen moet worden, en er is een grote schuimbak.”

“We hebben hotspots ingericht, waar het publiek goed zicht heeft op het parcours”

Aanmoedigen

Wispels roept belangstellenden op om op 2 en 3 september de gemeente Hellendoorn te komen. “We hebben hotspots ingericht, waar het publiek goed zicht heeft op het parcours. Zo staan in het centrum van Nijverdal acht obstakels gecentreerd, mensen kunnen van het een naar het andere obstakel om de deelnemers aan te moedigen.”

Inschrijven en meer informatie: www.yumanrace.com

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.