Verkeer
Stuur appje
Zoek

Prijsstijgingen nekken Tuckerville: 'Dit jaar voor het laatst'

2018 Tuckerville Sfeer photo Ben Houdijk
Beeld: Ben Houdijk

Tuckerville wordt begin september voor de zesde keer gehouden op Het Rutbeek, daarna gaat de stekker definitief uit het countrypopfestival. Prijsstijgingen in de festivalbranche en inflatie doen het evenement van drijvende kracht Ilse DeLange de das om. De organisatie wil de hogere kosten niet doorberekenen aan de bezoekers. "Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit waar de organisatie voor staat, helaas niet langer haalbaar is."

Via Instagram meldt Ilse DeLange het 'ontzettend jammer te vinden' dat de komende editie van 'haar Tuckerville' de laatste is. "Maar ik ben dankbaar voor vijf prachtige edities." Dat meldt ook Friendly Fire, de festivalorganisator achter het Twentse countrypopevenement in een persbericht. "De vijf succesvolle edities die het festival tot nu toe gekend heeft, hebben veel muzikale hoogtepunten opgeleverd met Nederlandse en bijzondere, internationaal bekende artiesten."

Ilse DeLange meldt enorm trots te zijn op wat zij de afgelopen jaren heeft neergezet. "Op zaterdag 9 september gaan we nog één keer een mooie dag met elkaar beleven op Tuckerville! Ik heb daar heel erg veel zin in", aldus de zangeres.

Drie podia

De van oorsprong Almelose zangeres staat dan zelf op een van de drie podia, naast acts als onder meer BLØF, Chef'Special, Bökkers, Rowwen Hèze, Gavin James. Ook is er een Fancy Fair, een countrymarkt waar bezoekers kunnen struinen langs thematische kraampjes. Het festival komt bovendien met een zogeheten Kidsville-programma.

2018 Tuckerville Sfeer photo Ben Houdijk
Lees ook
Tuckerville maakt eerste namen voor editie 2023 bekend
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.