Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

'Markie van Heracles' wil trainer in de eredivisie worden

“Ik was Markie van de club en daar was ik trots op”, zegt Mark Looms in het programma 1Twente Voetbaltijd. Hij speelde van 2000 tot 2011, bijna zijn hele carrière, bij Heracles als linkerverdediger. Nu is hij trainer van vierdedivisionist Deto uit Vriezenveen. Maar Looms wil meer: “Ik wil naar de eerste- of eredivisie”, maakt hij duidelijk in de uitzending. “Deto geeft mij die kans.”

Ervaringsvak

Looms schenkt klare wijn: Zijn club Heracles blijft zonder twijfel in de eredivisie, maar zal nog wel wat jaren nodig hebben om zich weer stabiel in de veilige middenmoot te nestelen. En wie weet misschien gaat hij er ooit werken.

Ambities genoeg en die steekt hij niet onder stoelen of banken. Voorlopig is hij een beginnende trainer, die zeer bewust voor Deto koos. “Het is een ervaringsvak. Ik wil beter worden om daarna een vervolgstap te maken.”

“Wat moet Carel Eiting nog zoeken in Volendam? Hij past prima bij FC Twente.”

Peter Bosz

De voetballer was dertig toen hij alsnog van Heracles naar NAC verkaste. Maar Heracles verdween niet uit zicht. Hij was en bleef 'Markie van de club’. Hij maakte er van alles mee: het debuut onder Fritz Korbach, trainen onder Peter Bosz, promotie naar de eredivisie en een bekerfinale. Uiteindelijk speelde Looms 350 wedstrijden voor de Almelose club.

icon_main_info_white_glyph

Voetbaltijd

1Twente Voetbaltijd wordt elke maandagmiddag om 17.00 uur uitgezonden op het televisiekanaal van 1Twente (Ziggo 40 en KPN 1428, Tweak 276) en op het YouTubekanaal van Voetbaltijd. De show wordt gepresenteerd door Mick van Halst en analist René Wagelaar.

Carel Eiting

Analist René Wagelaar doet nog een duit in het zakje: “Mark is een winnaar, heeft tactisch inzicht en kan goed met mensen omgaan.”

Wagelaar, die de beide profclubs van Twente nauwlettend in de gaten houdt, is er overigens van overtuigd dat Carel Eiting, die met z'n huidige werkgever Volendam op ramkoers ligt, naar Enschede verhuist. “Wat moet hij nog zoeken in Volendam? Hij past prima bij FC Twente.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.