Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Organisatie fietsvierdaagse Almelo lyrisch over deelnemersaantallen: ‘Mensen willen weer naar buiten’

20230621 fietstocht losser twente fm
Beeld: Twente FM

Honderden deelnemers van de Twentse Fietsvierdaagse stapten dinsdag bij het Theaterhotel in Almelo op de fiets voor de 73ste editie. De organisatie is verheugd over het grote aantal. Met behulp van de pijlaanduidingen gaan eenlingen, stellen en groepen op weg langs stempelposten, horecagelegenheden en tal van verrassende plekken in het Twentse buitengebied.

“Vier dagen lang kunnen mensen fietsen door het mooie Twentse land”, vertelt Martin Kroeskop, secretaris van Almelo Events. “Er zijn vier verschillende routes uitgestippeld. De deelnemers kiezen uit afstanden van dertig, vijfenveertig en vijfenzestig kilometer.” Kandidaten van de Twentse Fietsvierdaagse volgen door middel van peilen de gekozen route. “Vandaag fietsen de deelnemers richting Delden. De rest van de week staan Hengelo, Oldenzaal, Ootmarsum en Vasse op de planning.”

Binnenwandelen

Vanaf dinsdag tot en met vrijdag starten de fietsroutes iedere ochtend om negen uur bij het Theaterhotel in Almelo. Deelnemers wandelen binnen en melden zich aan om vervolgens te beginnen aan de fietstocht. Volgens Kroeskop kan iedere deelnemer de fietsvierdaagse zelf indelen. “Mensen hoeven zich niet voor een bepaalde afstand in te schrijven, dit mogen ze per dag beslissen. Vaak zien we dat de deelnemers vrijdag, de laatste dag, kiezen voor een kortere afstand” Iedereen kan de gekozen route op eigen tempo afleggen, maar wordt voor vijf uur ’s middags weer terugverwacht bij het Theaterhotel om zich af te melden.

“Ik denk dat we vandaag aan de 600 inschrijvingen zitten”

Meer aanmeldingen

“We zien dat het aantal aanmeldingen is gegroeid vergeleken met de voorgaande jaren. Vooral vanwege de regenbuien van de afgelopen weken merken we dat de mensen weer naar buiten willen.” Vanaf januari konden de geïnteresseerden zich aanmelden voor de Twentse Fietsvierdaagse. Kroeskop: “We hadden 250 voorinschrijvingen. Gisteravond hebben wij bij elkaar gezeten en zijn er nog eens 200 bijgekomen. En nog steeds lopen de mensen binnen. Ik denk dat we vandaag aan de 600 inschrijvingen zitten.”

Scootmobielen en kinderroutes

Voor de deelnemers met een scootmobiel is er een speciale route uitgestippeld van dertig kilometer. Deze route begint om tien uur in de ochtend, omdat de fietsers dan al even op weg zijn en de scootmobielers wegen en fietspaden dan rustig kunnen betreden. Aan de jonge fietsers is er ook gedacht. Voor hen is er een kinderroute met verschillende activiteiten, zoals T-shirts schilderen en cupcakes maken. Daarnaast komen zij langs verschillende stops waar speelterreinen en klimparken aanwezig zijn.

Zadelpijnparty

Op de donderdagavond organiseert Almelo Events een zadelpijnparty voor de deelnemers van de fietsvierdaagse. Deze avond wacht de fietsers een koud- en warm buffet en kunnen ze genieten van livemuziek. Aanmelden kan tot en met woensdag 16 augustus bij de centrale post in het Theaterhotel.

icon_main_info_white_glyph

Twentse Fietsvierdaagse

Deelnemen aan de Twentse Fietsvierdaagse van 15 augustus tot en met 18 augustus kan nog steeds. Iedere ochtend van 09.00 uur tot 11.00 uur is het mogelijk om je in te schrijven bij de centrale post in het Theaterhotel in Almelo. Een dagdeelname bedraagt 6 euro en de vierdaagse 20 euro. Kinderen tot en met zes jaar kunnen gratis meedoen aan het fietsevenement.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Almelo Events.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.