Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sport Vereniging Zwaluwen Wierden start nieuwe voetbalseizoen met bekerwedstrijd en voorproefje van het jubileumfeest

SVZW1 H1
SVZW 1 - H. Dekker, G.J. Vos, T. Lozeman, H. Timmerman, F. de Jong, J. van der Kolk, G. Makkinga, A. Grooters, G. Schipper, F. Muntinga, H. Lodeweges, H. Lohuis, H. Hammers, H. Baan, D. Boswinkel.
Beeld: SVZW

Voor Sport Vereniging Zwaluwen Wierden wordt september, de start van het nieuwe voetbalseizoen, een bijzondere maand. Die maand viert SVZW haar 75-jarig bestaan. In september staan er drie bekerwedstrijden en een uitgebreide viering van het jubileum op stapel; de eerste competitiewedstrijd is in verband daarmee uitgesteld tot 7 oktober.

De eerst bekerontmoeting wordt gespeeld op zaterdag 2 september. ATC’65 uit Hengelo komt dan naar Wierden. Het is die dag toch al een bijzondere dag voor SVZW, want in het pand van de Historische Kring Wederden is dan de opening van de tentoonstelling over 75 jaar SVZW. In het kader van het 75-jarig bestaan wordt die dag ook een reünie gehouden.

SVZW1 M1
SVZW 1 middH. Lodeweges, J. ter Haar, G. Hammers, G. Schipper, H. Baan, T. Lozeman, J. de Lange, K. Timmerman, H. Altink, H. Lohuis, W. Tijink, Tibbe, H. Timmerman.
Beeld: SVZW

Beker

SVZW gaat zaterdag 9 september op bezoek FC Suryoye-Mediterraneo uit Enschede voor de tweede bekerwedstrijd. Op 16 september komt Markelo naar Wierden voor de derde bekerwedstrijd. Op die dag wordt bekend welke twee ploegen doorgaan naar de volgende bekerronde.

Vrijstelling KNVB

Op de dag dat de Zwaluwen de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse H moeten spelen, zaterdag 23 september, is ook het grote jubileumfeest. Die dag is het precies 75 jaar geleden dat SVZW werd opgericht. Vandaar dat de club voor deze dag vrijstelling vroeg en kreeg van de KNVB. SVZW speelt nu haar eerste competitiewedstrijd op zaterdag 7 oktober bij SV Dalfsen.

Expositie

Historische Kring Wederden eert het jarige SVZW met uitgebreide expositie, die de historie van SVZW mooi in beeld brengt. Leden en oud-leden zorgden na een oproep gezorgd voor veel foto’s en attributen.
Deze speciale expositie wordt op zaterdag 2 september 2023 om 11.00 uur geopend door Bert Klaas, voorzitter Historische Kring, samen met de voorzitter van de expositiecommissie Harry Middeljans.
De expositie is te bezoeken tot en met 4 november 2023 in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat 2 te Wierden.

Aansluitend aan de opening van de expositie op 2 september vindt een grote reünie plaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.