Verkeer
Stuur appje
Zoek

Schröder Masterclass neemt Tubbergen vier dagen totaal in beslag

Schroders Masterclass
Beeld: organisatie Schröder Masterclass

Het centrumplein van Tubbergen verandert dit weekend weer in een piste met speciaal zand omgeven door tribunes met 5000 zitplaatsen voor de Schröder Masterclass, een paardenevenement met als hoogtepunt op dinsdag de Masterclass. Al voor de 22e keer wordt dit ‘concours’ van 19 tot en met 22 september in het centrum van Tubbergen gehouden, georganiseerd door de drie broers Schröder; Ben, Wim en Gerco. “En natuurlijk het bestuur van zo’n zeven á acht mensen”, benadrukt Wim.

‘Groot feest’

Hoogtepunt is op de dinsdagavond 22 augustus is de springwedstrijd voor professionals, de masterclass, waarbij vele grote namen aan de start staan, zoals tweevoudig winnaar Tom Brinkman, Eric ten Cate (zelfs drie keer winnaar), Bas van der Aa, Hessel Hoekstra en natuurlijk Gerco Schröder zelf. Maar ook overdag zijn er allerlei paard gerelateerde activiteiten en elke avond een muzikale omlijsting. Zaterdagavond is er ‘groot feest’ met De Heeren van Aemstelband.

Lage prijzen

Opvallend zijn de relatief lage prijzen die de organisatie hanteert. “Terwijl de kosten steeds hoger worden”, zegt Wim Schröder. “Alleen al voor de huur van de tribune betalen we dit jaar 2000 euro meer. Maar dat gaan we niet doorberekenen in de entree- en consumptieprijzen.” Zowel voor een kaartje op de tribune tijdens de Masterclass als voor de entree in de tent zaterdagavond vraagt de organisatie acht euro in de voorverkoop en tien euro bij de kassa. “Wij verdienen niets aan dit evenement, maar willen alleen uit de kosten komen.” Een muntje kost zaterdagavond 2,75 euro.

Grote afwezige

Tweevoudig winnaar Willem Greve is dinsdag misschien wel de grote afwezige. “Willem moet een week later het EK rijden en wil daarom geen risico nemen om geblesseerd te raken. Dat begrijpen wij volkomen en dat zouden we ook niet op ons geweten willen hebben”, aldus Schröder, Wim. Hier staat tegenover de deelname van enkele talentvolle buitenlandse springruiters, zoals de Engelse Jodie Hall Mcateer.

“Laat mij maar mensen begeleiden daar ben ik beter in”

Aan de ‘Masters’ nemen 16 tot 20 springruiters deel. Wim (52) zelf maakt daar geen onderdeel vanuit. “Nee ik heb liever dat mijn pupillen meedoen. Ik ben ook nog veel te fanatiek en dan wil je je bewijzen dat je het nog kan en ga je fouten maken. Dan wordt het een afgang. Nee, laat mij maar mensen begeleiden daar ben ik beter in”, aldus de voormalig springruiter die vele prijzen won en deelnam aan de Olympische Spelen in Athene 2004.

Zes hindernissen

Het springparcours op het centrumplein in Tubbergen is relatief klein met zes hindernissen. De ruiters rijden twee wedstrijdrondes. Degenen die foutloos rijden mogen meedoen aan de barrage. De winnaar hiervan wint de Masterclass en wordt bijgeschreven in de Hall of Fame.

Hall of Fame
Beeld: organisatie Schröder Masterclass
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.