Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

ICT-sector groeit in Twente: steeds meer vacatures

Coderen ict stock pexels luis gomes
Beeld: Luis Gomes / Pexels

De Twentse ICT-sector zit in de lift. Dat meldt het UWV op basis van de nieuwste cijfers. De vraag naar ICT-geschoold personeel blijft groot.

Universiteit Twente

Door automatisering en digitalisering zit de sector al een aantal jaar in de lift. Dat het aantal ICT-banen in de regio stijgt, heeft volgens het UWV ook te maken met de aanwezigheid van Universiteit Twente en daaruit ontstane bedrijven. “De komende jaren blijft het moeilijk om ICT-personeel te vinden. Er liggen dus kansen voor werkzoekenden om een overstap te maken naar deze sector”, aldus Saskia Grit, arbeidsmarktadviseur bij UWV.

Flexibel personeel

Er is vooral vraag naar hoogopgeleid ICT-personeel, dat flexibel inzetbaar is en voltijd wil werken: ‘Werkgevers zoeken werknemers met recente ICT-vaardigheden, omdat nieuwe ontwikkelingen en technologieën elkaar snel opvolgen’, schrijft het UWV in het rapport. Het UWV ziet dat de meeste ICT’ers met een WW-uitkering middelbaar zijn opgeleid en niet voltijd willen werken.

55-plussers

Zij zien dan ook een kans voor IT-bedrijven om deze doelgroep aan te nemen en bij te scholen: ‘Daarnaast werken er relatief weinig 55-plussers in de sector, terwijl veel ICT’ers aangeven langer door te willen werken na hun pensioenleeftijd (49%) dan gemiddeld (33%).’

WW-uitkeringen

Naast deze ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, heeft het UWV ook de laatste cijfers bekendgemaakt wat betreft het aantal WW-uitkeringen in de regio. Deze komen overeen met het landelijke gemiddelde. Op dit moment hebben 5.113 Twentenaren een WW-uitkering.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.