Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Droom Dit uit Enschede blij met Popronde optreden in Almelo: ‘Bijzonder dat een kerk zich openstelt voor een band zoals wij’

Persfoto droom dit 4
Droom Dit, Sam de Laat links
Beeld: Sam de Laat

De band Droom Dit uit Enschede heeft zin in de Popronde. Het rondreizende muziekfestival is op zaterdag 16 september te vinden in Almelo. Naast dat er bands in kroegen te vinden zijn, staan er ook een aantal bands op plekken waar je ze niet zo snel verwacht. Zoals bijvoorbeeld lunchzaak de Broodbode of in het geval van Droom Dit de Doopsgezinde Kerk aan de Grotestraat in Almelo.

Een thuisoptreden in Enschede ziet zanger Sam de Laat tijdens de Popronde zitten, maar dat gaat niet. “Je mag niet spelen in de stad waar je gevestigd bent”, legt hij uit. De Laat is geboren in Eindhoven maar woont en studeert in Enschede. De zanger studeert aan ArtEZ University of the Arts waar hij de studie singer-songwriter volgt. “Zo heb ik de andere vijf bandleden leren kennen.” De Laat omschrijft de muziek van Droom Dit als Nederlandstalige experimentele pop.

Popronde

Op 9 september gaat de Popronde in Nijmegen van start. Alle bands die meedoen aan de Popronde zullen in de binnenstad te vinden zijn, zo ook Droom Dit. Na het optreden in Nijmegen, is een week later Almelo aan de beurt. “We hebben in totaal nu acht optredens gepland staan tijdens de Popronde, zoals Wageningen en Leeuwarden, maar we hopen dat er nog meer bij komen”, vertelt de Laat. Steden die deelnemen aan de Popronde, 42 steden dit jaar, kunnen tijdens de Popronde nog acts boeken. De line-up moet rond zijn voordat hun stad aan de beurt is. De Laat maakt zich geen zorgen of er nog optredens bij komen: “Ik heb van bekenden gehoord dat de meeste boekingen na de optredens in Nijmegen komen.”

“Ik heb wel eens een rok aan op het podium”

Twee werelden samenbrengen

De band uit Enschede hoeft voor hun tweede optreden tijdens de Popronde niet zo ver te reizen want op zaterdag 16 september spelen ze in de Doopsgezinde Kerk van Almelo. De Laat is erg enthousiast over de locatie: “Je komt tijdens de Popronde op veel gekke plekken, maar Almelo is wel echt de bijzondere en het meest onwaarschijnlijk.” Volgens de zanger staat de kerk lijnrecht tegenover de muziek die hij met zijn band maakt. “Ik zing over gender en seksualiteit. We dragen op het podium ook vaak kant en leer. Ik heb ook wel eens een rok aan op het podium. Ik vind het echt bijzonder dat een kerk zich openstelt voor een band zoals wij. Ik ben voor om onze twee werelden samen te brengen.”

Droom Dit bestaat uit zes bandleden maar vier daarvan zullen in de kerk van Almelo verschijnen. “Als we met z’n allen komen, wordt het te veel. We willen graag gebruikmaken van de rust in de kerk.”

Hype creëren

De Laat meldde de band een aantal maanden geleden aan voor de Popronde in de hoop contact met de industrie te krijgen, zoals managers en platenlabels. “Die focus is nu een beetje weggevallen, want we zitten tegenwoordig bij Friendly Fire.” Friendly Fire is een boekingskantoor. “We hopen nu vooral tijdens de Popronde onze kop door heel Nederland te laten zien. We willen in februari graag een eigen tour doen, dus we gaan de hype creëren!", zegt de zanger lachend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.