Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Kinderen en jongeren hoeven zich niet één vakantie meer te vervelen: FestivAlmelo breidt activiteiten uit

 • Suppen
  De hele zomervakantie staat bol van activiteiten in Almelo
  Beeld: Bjorn van den Elst
 • Robinson 2
  De hele zomervakantie staat bol van activiteiten in Almelo
  Beeld: Bjorn van den Elst
 • Robinson
  De hele zomervakantie staat bol van activiteiten in Almelo
  Beeld: Bjorn van den Elst

Niet alleen de zomervakantie staat bol van activiteiten in Almelo, ook in alle andere schoolvakanties hoeven kinderen en jongeren zich niet meer te vervelen. FestivAlmelo biedt alleen gratis activiteiten in de zomer aan. Deze activiteiten gaan meerdere keer per jaar terugkeren, te beginnen in deze herfstvakantie.

Suppen, kruisboogschieten of sieraden maken. Zomaar een greep uit de activiteiten van FestivAlmelo. Elk jaar organiseert Avedan samen met Kaliber Kunstenschool, Studio15 en Sportbedrijf Almelo zes weken lang sportieve en culturele bezigheden om de zomer door te komen in Almelo. De laatste week daarvan is aangebroken en daarmee begint automatisch het aftellen naar het einde van de zomervakantie.

Soms improviseren

Woordvoerder van Avedan Frederike Krommendijk kijkt tevreden terug op de tot nu toe georganiseerde activiteiten van FestivAlmelo 2023: “Veel kinderen hebben meegedaan. Ze hebben het fantastisch gehad. We kregen veel leuke reacties terug. In het begin van de zomer moesten we soms improviseren, omdat het weer er niet naar was.” Bij regen zijn sommige activiteiten aar binnen verplaatst, zoals het bubbel-voetbal.

Image00002
Lees ook
In Almelo rollebollen de bubbel-voetballers langs elkaar heen

Niet alle kinderen gaan of kunnen op vakantie in Almelo. “En dan zijn zes weken lang”, zegt Krommendijk. Omdat het zo’n succes is, worden de activiteiten uitgebreid naar de andere schoolvakanties. In de vakanties zijn kinderen min of meer ‘uit beeld’ bij scholen. “Mocht er iets spelen in de thuissituatie, zijn wij ook aanspreekbaar tijdens FestivAlmelo. Dat is een fijn effect dat erbij komt.”

Gratis aanmelden

De activiteiten zijn door heel Almelo te vinden. Vooral de eerste en laatste weken zijn de activiteiten druk bezocht. “Dan zijn veel gezinnen niet op vakantie. De laatste week is drukbezocht, omdat de verveling toeslaat.” Activiteiten zijn door heel Almelo te vinden. Dankzij subsidie van de gemeente, kunnen alle evenementen gratis aangeboden worden.

icon_main_info_white_glyph

Hoe meedoen aan gratis activiteit?

Een overzicht van alle activiteiten in de laatste week van de zomervakantie vind je op de website van FestivAlmelo. Van te voren aanmelden kan daar ook. De activiteiten zijn voor kinderen en ook voor jongeren tot 30 jaar.

Laatste week

De laatste week van FestivAlmelo staat nog helemaal vol met activiteiten. Zo is op donderdag lasergamen bij Sportbedrijf Almelo en een filmprojectdag bij de bieb Almelo. Bij zwembad Het Sportpark is op woensdag een doe- en spelmiddag. “Ik fiets weleens langs een activiteit die gaande is en dan word ik er altijd helemaal blij van”, zegt Krommendijk. Het laatste weekend van de vakantie wordt afgesloten met het ‘Music Weekend’ voor jongeren bij Studio 15.

Niet wachten op zomervakantie

Niet getreurd, de activiteiten komen al snel terug. Aankomende herfstvakantie dus. Alleen dan onder de noemer 'Almelo Actief'. Op de website www.actiefalmelo.nl komt het aanbod te staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.