Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sanne uit Tubbergen maakt documentaire: 'Ik zag mijn borsten jarenlang als schurkjes'

Sanne Haarman
Sanne Haarman, links op de foto.
Beeld: S. Haarman

Ze zag haar borsten jarenlang als schurkjes, vertelt Sanne Haarman in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Vandaar dat haar documentaire de titel ‘Sanne & de band(t)ieten’ kreeg. Haar verhaal over de grote impact van een kleine cupmaat.

De nu 21-jarige Sanne heeft vanaf haar tienertijd strubbelingen met kleine borsten. In de documentaire vertelt ze over de impact die een kleine cupmaat had op haar in het dagelijks leven. Ze plaatste een oproep op social media om te kijken of er meer meiden en vrouwen ook die ervaringen hadden. “Er kwamen veel vrouwen met een eigen verhaal.”

“Het is een probleem waar niet over gepraat wordt”

Wat Haarman betreft moest die documentaire er komen. “Het is een probleem waar niet over gepraat wordt. Driekwart van de borstvergrotingen die worden gedaan is niet om medische redenen, dat laat zien dat dit toch wel een ding is.”

Cupmaat opmeten

Sanne gaat langs bij een aantal vrouwen om te horen en te zien hoe ze dealen met een kleine cupmaat, ze spreekt met psycholoog en bestsellerauteur Frederike Mewe, ethicus Nada Dijkema, influencer Lisa van Zuylen en ze laat haar cupmaat opmeten in een lingeriezaak.

Première

De première van de documentaire is op 6 oktober in Borne. Videofragmenten daarvan zijn al te zien via @docubysannehaarman op Instagram.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.