Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Bankgebouw in Enschede wordt nacht- en beachclub: ‘De stad is eraan toe’

ING Pand Enschede Wilco Louwes
Het ING-pand in Enschede moet eind 2024 een nieuwe bestemming krijgen
Beeld: Wilco Louwes

Het ING-pand aan de Boulevard 1945 in Enschede moet worden omgetoverd tot een locatie waar mensen tot in de late uurtjes kunnen feesten. Dit is het idee van NiCE, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een nieuwe uitgaansgelegenheid in Enschede. De ING-bank zal eind 2024 het pand aan de Kop van de Boulevard verlaten.

"Eind 2024 kunnen mensen, zoals de huidige plannen luiden, de eerste stappen van ons zien in het ING-pand," aldus Jasper Schütz van NiCE. NiCE is een nieuwe organisatie in de stad en staat voor Nightclub Collective Enschede. Niet alleen zal er een nachtclub verschijnen in de binnenstad, maar er zal ook een stadsstrand worden gerealiseerd.

Stadsstrand

Het stadsstrand moet voor NiCE het verdienmodel worden om onder andere de nachtclub te financieren. "De beachclub is bedoeld voor overdag. We zullen een deel van de opbrengsten daarvan gebruiken om de nachtclub te financieren. De rest moet uit andere bronnen komen." Naast het stadsstrand moet er ook een locatie komen voor een skatepark. "Dat is een leuke extraatje en draagt bij aan de urban uitstraling."

Tweede Bölke

Hoe de club wordt ingericht, is al bepaald door het Enschedese collectief, volgens Schütz. "Het moet dezelfde uitstraling hebben als Bölke had. De ene week met live bandjes en de andere week met een interessante underground act."

Volgens de frontman van NiCE kan dit al in 2025 werkelijkheid worden. "Als we eind 2024 het pand kunnen betrekken, zullen we direct met de verbouwing beginnen. Hierdoor kunnen er al feestjes plaatsvinden in 2025. Je hebt niet meteen een volledig afgewerkt pand nodig om de eerste feestjes te organiseren."

“De stad is eraan toe”

Geen zekerheid voor toekomst

Volgens Schütz is de kans groot dat het concept, zoals voorgesteld aan de gemeente Enschede, wordt goedgekeurd. "Het is ongeveer 80% zeker dat alles zal verlopen zoals we hebben opgeschreven." Er zijn echter enkele obstakels voor de organisatie. "Het is mogelijk dat de gemeente ons slechts voor een half jaar toegang tot het pand verleent. In dat geval zullen we dat accepteren en zullen we op een andere manier invulling geven aan het pand."

Er is echter één belangrijk doel dat voorop staat. "Ons doel is om een permanente locatie te verkrijgen. Het ING-pand is tijdelijk, maar een nachtclub in Enschede moet er komen. Enschede is eraan toe."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.