Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo
Nieuws
Hengelo

Dit weekend in Hengelo: Heerlijk Hengelo, Wijkfeest Hengelose Es en films bij Oogst.

Gitaren muziek stock twente
Beeld: 1Twente

Geniet van een heerlijke maaltijd tijdens Heerlijk Hengelo, struin rond op een rommelmarkt in de Hengelose Es of bekijk films bij broedplaats Oogst; het laatste vakantieweekend staat weer boordevol activiteiten.

Nacht van de Korte FIlm

Liefhebbers van korte films kunnen vrijdagavond terecht bij Broedplaats Oogst voor de Nacht van de Korte Film. De nieuwe generatie filmmakers vertoont hun korte films, videoclips en documentaires. Ook zal singer-songwriter Silke Veld optreden. Het evenement vindt plaats van 19.00 uur tot 00.00 uur bij Broedplaats Oogst, gelegen aan de Laan Hart van Zuid.

Heerlijk Hengelo

Dit weekend laat de Hengelose horeca bezoekers van Heerlijk Hengelo kennismaken met allerlei hapjes en drankjes. Het Burgemeester Jansenplein is gezellig en compact ingericht voor het evenement. Heerlijk Hengelo is te bezoeken van vrijdag tot 01.00 uur, zaterdag van 14.00 uur tot 01.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 19.00 uur.

Wijkfeest Hengelose Es

Ook dit jaar vindt het grote wijkfeest plaats in de Hengelose Es. Het wijkfeest beslaat een gebied dat loopt vanaf het wijkcentrum via de Sloetsweg naar de Oude Bornseweg. Langs de route staan 175 kramen waar mensen allerlei spullen verkopen. Ook is er een kleedjesmarkt voor kinderen, livemuziek en kermisattracties. Het wijkfeest is op zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Cultuur Podium

Bij De Houtmaat staan weer optredens op het programma. De bands Double Six en Try Out treden op vanaf 14.30 uur op het podium. Double Six speelt voornamelijk covers uit de Top 2000, terwijl de zeskoppige band Try Out vooral soul, dance en discohits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig ten gehore brengt.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

In het eerste uur:

Frank Boereboom over Franky's kinderdag op zondag 10 september

Ben Ros over zijn boekje ‘Fietsregio Twente’ en zijn steun aan het KWF

Marielle Kluin over Kids@thePark in het Prins Bernhardplantsoen

In het tweede uur:

Mark Pastoor over de 8e editie van ‘Heerlijk Hengelo’

Locatieverslag van Kids@thePark vanaf het Prins Bernhardplantsoen

Marieke Boone over Filmhuis Hengelo en de buitenvoorstelling van de film ‘En Corps’ (Encore)

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.