Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Almelose Yvo haalt muzikanten vanuit heel Nederland naar de Popronde in Almelo

Thumbnail met split screen
Beeld: Yvo van Ravenswaaij

De Popronde staat op het punt van beginnen en volgende week zaterdag is Almelo aan de beurt om het rondreizende festival in het centrum te ontvangen. Al vijf jaar lang helpt de Almelose Yvo van Ravenswaaij met de organisatie van het muziekfestijn. “Ik denk dat het dit jaar weer een mooie editie gaat worden.”

De Popronde is een muziekfeest waarbij verschillende bands in verschillende steden van Nederland te vinden zijn. Op zaterdag 16 september spelen er 13 artiesten in de binnenstad van Almelo, verdeeld over verschillende locaties.

Artiesten bij locatie

“Ik ben binnen de Popronde van Almelo de coördinator”, zegt van Ravenswaaij. “Ik benader locaties met een lijst waar de artiesten opstaan en samen bekijken we dan welke act zij willen boeken.” Volgens van Ravenswaaij heeft elke locatie een andere voorkeur van een muziekgenre. “Bij café de Stam gaat metalband Daniel Brooke optreden, dat past daar ook.”

Op de lijst van artiesten staan vaak wel honderd muzikanten. Van Ravenswaaij maakt dan een selectie van muzikanten waarvan hij denkt dat ze goed bij een bepaalde locatie passen. “Ik maak vaak wel een goede gok, maar soms moet ik even samen met de ondernemer verder kijken. Zij moeten de artiesten tenslotte boeken.”

Locaties

Dit jaar is de Popronde op negen locaties in Almelo te vinden. Het Stedelijk Museum neemt voor het eerst deel aan het rondreizende muziekfestival. “Café Bar-Biertje doet dit jaar ook weer mee na de vorige keren niet meer mee te hebben gedaan”, zegt van Ravenswaaij enthousiast. “Maar het blijft ook wel heel erg mooi dat de Doopsgezinde Kerk ook meedoet aan de Popronde.”

De reden waarom ondernemers hun locatie ter beschikking stellen is volgens van Ravenswaaij vanwege de grootte van het festival. “Ondernemers hopen hiermee nieuw publiek in hun tent te krijgen zodat ze wellicht na de Popronde ook nog eens terugkomen.”

icon_main_info_white_glyph

Tijdschema en locaties

14:15 SEM Broekhuis

14:45 Elliot Boyd De Broodbode

16:30 FAY De Bibliotheek

17:00 Toverberg Puur Zuid

19:15 Droom Dit Doopsgezinde Kerk

19:30 Maya Shanti Stedelijk Museum

19:45 Bowl De Stam

Jeroen Antoine 't Wetshuys

21:00 LoMalo Doopsgezinde Kerk

21:15 MICHA 't Wetshuys

21:30 Daniel Brooke De Stam

22:15 JesperJesper Bar-Biertje

23:30 ENMA De Stam

Festival moet groeien

Alhoewel de Popronde onder muziekliefhebbers en grotere steden inmiddels een begrip is, moet dat in Almelo nog groeien. “Ik merk hier toch wel vaak het gezegde: dat wat een boer niet kent dat eet hij niet”, zegt van Ravenswaaij lachend. “De Popronde in Almelo heeft de afgelopen jaren echt moeten groeien.” De Almelose vertelt dat het ‘s middags nog wel wat drukker mag worden, maar dat de kroegen inmiddels in de avond vaak wel gevuld staan met geïnteresseerde muziekliefhebbers. Van Ravenswaaij blijft positief: “Er is nu een vaste kliek aan bezoekers ontstaan en ik verwacht dat die kliek in de toekomst alleen maar blijft groeien.”

In het kader van verwachtingen stipt van Ravenswaaij het optreden van popmuzikant FAY aan. “Ik denk dat daar echt veel mensen op af gaan komen, ze heeft namelijk een heel groot bereik.”

Persfoto droom dit 4
Lees ook
Droom Dit uit Enschede blij met Popronde optreden in Almelo: ‘Bijzonder dat een kerk zich openstelt voor een band zoals wij’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.