Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgerforum Losser houdt petitie tegen komst zes windturbines net over de grens

Lies ter haar
Lies ter Haar, Burgerforum Losser
Beeld: Twente FM

“Zes windturbines van 250 meter hoog, dat is heel erg hoog, elf keer onze oude toren; stel je voor wat dat voor impact heeft op het hele gebied”, zegt Lies ter Haar van de fractie Burgerforum in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Burgerforum houdt een petitie tegen de komst van deze turbines, net aan de andere kant van de grens.

Direct achter Hof Aarnink in Losser komt de eerste; verspreid daarachter komen in totaal zes windturbines. Burgerforum is op z’n zachtst gezegd niet blij met het plan zelf, en ook niet met de communicatie naar de bewoners aan de Nederlandse kant van de grens toe.

“Je mag op z’n minst van je goede buur verwachten dat ze dat heel open en transparant communiceert”

Kaartje

Vanuit het buurland kwam wel een kaartje richting de gemeente Losser waar alle mogelijke locaties voor windturbines opstonden. “We hielden het wel in de gaten. Maar je mag toch op z’n minst van je goede buur verwachten dat ze dat heel open en transparant communiceert, ook naar onze inwoners toe. Iedereen moet in de gelegenheid zijn bezwaar aan te tekenen. Dat is hier niet gebeurd.”

Richting Bentheim

De petitie is te vinden op de website en de Facebookpagina van Burgerforum. “We proberen zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en dan gaan we richting Bad Bentheim”, aldus Ter Haar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.