Verkeer
Stuur appje
Zoek

Schorfhaer Residence heet nieuwe appartementencomplex op locatie voormalig restaurant De Orchidee in Losser

Schorfhaer Residence 2 1
Beeld: Nejboer-Hanze

Schorfhaer Residence is de naam van het appartementencomplex dat gebouwd wordt op de plek van voormalig restaurant De Orchidee in Losser. Het plan voorziet in de bouw van vijftien appartementen, elf voor de verkoop en vier voor de huur. In principe kan de schop medio 2024 de grond in.

Het Chinese restaurant De Orchidee sloot in de zomer 2021, in coronatijd. “We hebben de locatie twee jaar geleden gekocht”, vertelt Bert Damink, projectontwikkelaar voor Nejboer-Hanze in Ootmarsum. “We zagen het als ideale locatie om te herontwikkelen tot appartementen.”

Ook verhuur

Het plan ligt inmiddels op tafel: vijftien appartementen worden er gerealiseerd, geschikt voor senioren. “We hebben met de gemeente Losser een compromis gevonden om tien appartementen te gaan aanbieden onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens. We bekijken de mogelijkheid om de appartementen zo te bouwen dat, als de bewoners zorgbehoevend worden, de woning geschikt is om zorg te verlenen.” Vier appartementen zijn bestemd voor de verhuur. De appartementen zijn tussen de 90 en 110 vierkante meter.

“De caravan kan hier in- en uitgepakt worden”

Groene overgang

Het gebouw krijgt een kap, omdat dat beter aansluit bij de bebouwing in de omgeving. De appartementen zijn aan elkaar geschakeld, maar vanaf de weg lijken het drie losse panden. “De naaste buurman krijgt straks weer een vrijstaand huis terug; eerder was alles aan elkaar gebouwd.”
De groene overgang tussen het nieuwe gebouw en het hofje aan de Kloppenstraat wordt verbeterd.

Er is een ruime parkeervoorziening. “De caravan kan hier in- en uitgepakt worden.”

Positief

De buurt heeft de plannen al ingezien tijdens een onlangs gehouden inloopavond. De reacties waren positief, vertelt Damink.

“Met deze woningen kan onze doelgroep bediend worden, Losser is hiermee gebaat”

Type woningen

Wethouder Jamie van Essen is content met de plannen. “De locatie staat al een aantal jaren leeg. Belangrijk voor het college was onder andere welk type woningen er kwam. Met deze woningen kan onze doelgroep bediend worden, Losser is hiermee gebaat.”

Schorfhaer Residence

Het complex heeft de naam Schorfhaer Residence gekregen. De naam is overlegd met de Historische Kring Losser. Van Essen. “Het is een plek met historie, die voor veel Lossenaren wel een betekenis heeft. Er is belangstelling wat er mee gaat gebeuren en hoe het complex er uit gaat zien.”

Start verkoop

Bert Damink verwacht nog voor de Kerst met de verkoop te kunnen starten. Makelaar is Home Makelaars uit Oldenzaal.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan voor het nieuwe appartementengebouw aan de Gronausestraat 199 te Losser ligt ter inzage van donderdag 14 september tot en met 25 oktober 2023. Bij de receptie van het gemeentehuis in Losser kan het plan worden ingezien.

Het plan en de toelichting kunnen ook via www.losser.nl/Actueel/Bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl worden bekeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.