Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Hengelose dansgroep IRON door naar halve finale Holland’s Got Talent

Foto iron hengelo
Blijdschap bij de dansers van IRON na het behalen van de halve finale.
Beeld: X-Dance

De Hengelose dansgroep IRON is door naar de halve finale van Holland's Got Talent. Afgelopen vrijdagavond kreeg de dansgroep een 'Golden Buzzer' van jurylid Dan Karaty. Dat betekent dat de dansgroep geen voorrondes hoeft af te werken, maar direct door is naar de halve finale, die op 20 oktober te zien zal zijn op RTL4 en Videoland.

Golden Buzzer

Het optreden van de zeven meiden werd enthousiast ontvangen door de jury. Jurylid en choreograaf Dan Karaty besloot zijn Golden Buzzer in te zetten; elk jurylid kan dat slechts één keer per seizoen doen. “Ik denk dat jullie de veelzijdigheid, de choreografie en het totaalpakket hebben om de show te kunnen winnen”, aldus Karaty.

‘Heel origineel’

Mede-jurylid Chantal Janzen was ook lyrisch over het optreden: “Het is echt heel origineel en heel uniek. Zo spannend om naar te kijken.”

Choreograaf en coach van IRON Hani Andary werd na afloop op het podium geroepen. “De inhoud van de dans is geïnspireerd op het valse zelfbeeld dat we van onszelf hebben en hoe we de neiging hebben om aan een bepaald ideaalbeeld te willen voldoen”, lichtte Andary toe.

Toen hij zeven jaar geleden onder de vleugels van dansschool X-Dance de groep IRON oprichtte, wilde Andary het zachte beeld van moderne dans doorbreken en laten zien dat contemporary dance alles kan zijn. "Onze optredens worden dan ook getypeerd door de vrijheid van expressie van dansers.

icon_main_info_white_glyph

IRON

IRON is het moderne/contemporary-wedstrijdteam van dansschool X-Dance. Het team werd opgericht in 2016 en weet al zeven jaar lang grote prijzen te pakken in wedstrijden in heel Europa. De auditie bij Holland’s Got Talent betekende het TV-debuut van het dansteam.

Thuiswedstrijd

Naast het TV-debuut staat er nog een primeur op de agenda voor het dansgezelschap: op dit moment werkt IRON hard aan haar eerste theatervoorstelling 'Aandacht', die op 4, 5 en 6 oktober te zien is in Schouwburg Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.