Verkeer
Stuur appje
Zoek

Overeenkomst gesloten: Grote metamorfose van zwembad Vondersweijde in Oldenzaal van start

Rob Christenhusz
Verantwoordelijk wethouder Rob Christenhusz over de grote renovatie van zwembad Vondersweijde in Oldenzaal
Beeld: Gemeente Oldenzaal

“Door het buitenbad bij het binnenbad aan te trekken kunnen we meer mensen door het hele jaar bedienen wat de exploitatie van het zwembad ten goede komt”, memoreert wethouder Rob Christenhusz, van onder meer ruimtelijke ordening. Nu afgelopen maandag de aannemingsovereenkomst met alle betrokken partijen is getekend kan de renovatie van zwembad Vonderweijde in Oldenzaal beginnen.

Renovatie

Naast het samenvoegen van het buiten- en binnenbad springt de vervanging van de complete technische installatie in het oog. Aannemersbedrijf Niehof, Lammerink Installatiegroep en Reimink Zwembaden zijn de drie partijen waarmee de gemeente de overeenkomst heeft getekend en dus de revitalisatie op zich zullen nemen. De verwachting is dat de werkzaamheden in oktober van 2024 klaar zijn.

“Er wordt gefaseerd gewerkt zodat het bad zoveel mogelijk open kan blijven”

Tot die tijd zullen zwemliefhebbers hinder ondervinden. Het recreatiebad buiten is dicht vanaf half november 2023, het recreatiebad binnen van begin maart tot eind augustus 2024 en het wedstrijdbad sluit van half juli tot half oktober 2024. “Voor deze periodes is gekozen omdat de waterpoloërs in de zomer geen competitie hebben dus zo min mogelijk uit hoeven te wijken”, licht Christenhusz toe. “Verder wordt er in fases gewerkt zodat het bad zoveel mogelijk open kan blijven.”

Groter recreatie bad

De buitengevel en een gedeelte van het dak worden het eerst aangepakt. De gevel wordt gerenoveerd, gereinigd en waar nodig geschilderd. Het aanzicht blijft hetzelfde. De dakbedekking en de boeidelen worden op diverse plaatsen vervangen. Na afronding van deze verbouwing wordt, naar verwachting in november, gestart met de werkzaamheden aan het buitengedeelte van het recreatiebad en de vervanging van de installaties. Door het buitenbad bij het binnenbad aan te trekken ontstaat er een groter recratiebad binnen.

Zonnepanelen

“Er loopt nog een discussie hoeveel en of wij zonnepanelen op het dak gaan leggen, dat valt op dit moment niet binnen het budget wat we beschikbaar hebben voor de renovatie. Maar de gemeenteraad heeft wel gevraagd van; wethouder kom nou met een rapport zodat we straks in oktober of november een discussie kunnen gaan voeren of we een aanvullend krediet beschikbaar gaan stellen voor het realiseren van zonnepanelen op het dak”, aldus verantwoordelijk wethouder Rob Christenhusz.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.