Verkeer
Stuur appje
Zoek

Veel animo voor Open Bedrijvendag Geesteren: fietsroute verbindt 85 bedrijven

Bedrijvendag geesteren
Industrieterrein Geesteren
Beeld: Twente FM

Maar liefst 85 bedrijven zetten zondag 10 september de deuren open voor belangstellenden op de eerste Open Bedrijvendag in Geesteren. Die zondag is ook de Geesterse Molenmarkt met tientallen kraampjes. Een fietsroute verbindt de deelnemende bedrijven en de molen.

“Langs de fietsroute zijn proeverijen, staan foodtrucks, zijn demo’s, een racesimulator, een ongevallensimulator, je kunt doelschieten, quadrijden en veel meer. Je kunt het niet zo gek bedenken of het is er”, vertelt ondernemer Paul Gehring in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Scholen geven informatie over diverse opleidingen.

“Het enthousiasme is groot. Binnen de kortste keren meldden zich zo'n veertig bedrijven aan”

85 deelnemers

Het idee van een Open Bedrijvendag voor Geesteren ontstond voor de coronaperiode en werd daarna opgepakt door het bestuur van de Ondernemers Vereniging Geesteren. “Het enthousiasme is groot. Binnen de kortste keren meldden zich zo’n veertig bedrijven aan.” Dat liep op tot 85 deelnemers, die er naar uitzien om de bezoekers een kijkje in hun bedrijf te geven.
Zo’n 150 vrijwilligers helpen zondag het evenement in goede banen te leiden.

Prijzenpot

Er is een fietsroute van 23 kilometer gemaakt, in combinatie met de Grote Geesterse Molen. Daar is zoals gewoonlijk de jaarlijkse Molenmarkt.
De route leidt over het industrieterrein, door het buitengebied en start en eindigt in het dorp. Om alle bedrijven een kans te geven zijn er negen stempelposten; een volle stempelkaart biedt kans op prijzen als een laptop, een minuut gratis winkelen, een diner.

Keuzes maken?

De Open Bedrijvendag start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De activiteiten bij de Grote Geesterse Molen duren tot 17.00 uur.

In zes uur tijd al fietsend 85 bedrijven bezoeken, circa 14 bedrijven per uur, is uiteraard de moeite van het proberen waard.
Voor wie dat niet lukt: er kunnen keuzes gemaakt worden en de bezoeker heeft wat te kiezen, laat de Facebookpagina: www.facebook.com/ovgeesteren zien.

Complete route

De route kan gestart worden vanaf Roelofs Kerstbomen, Vriezenveenseweg 41.
De complete route met de stempelposten is te zien op www.ov-geesteren.nl/open-bedrijven-dag-geesteren

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.