Verkeer
Stuur appje
Zoek

Manege in Tilligte bij laatste drie kanshebbers op titel: Hippische Ondernemer 2023

Erve Meinders luchtfoto fotograaf Menno Haanstra
Beeld: Menno Haanstra

De manege Meinders in Tilligte is genomineerd voor een eervolle titel. Ondernemers Ellen en Eddy Loohuis mogen zich misschien hippische ondernemer van het jaar 2023 noemen. Met hun zorgboerderij en manege vielen zij op bij de drie koppige jury van de Stichting Hippische Innovatieve Projecten.

“Wij hebben natuurlijk een zorgboerderij en deze hebben wij in combinatie met de manege. Wij geven paardrijles aan mensen met en zonder een beperking. Door de combinatie van paardrijden en de zorg zijn wij genomineerd”, zegt Ellen Loohuis tegen Twente FM in het programma Klaarwakker.

“Ik vind al een hele grote eer dat wij hiervoor voorgedragen zijn.”

De manege is door iemand voorgedragen aan de jury, maar door wie weten de ondernemers niet. “Ik vind het al een hele grote eer dat wij hiervoor voorgedragen zijn”, zegt Loohuis. De jury beoordeeld de bedrijven aan de hand van negen criteria, waaronder onderscheidend vermogen, innovatief karakter en aandacht voor kwaliteitsverbetering (dierwelzijn en veiligheid).

Laatste drie

“De jury heeft gekeken of wij voldeden aan de voorwaarden en wij zijn bij de laatste drie geëindigd”, zeg de hippische ondernemer. De manege in Tilligte neemt het op tegen HC Groenraven in Houten en Stal ’s Gravenweg uit Vogelenzang. De winnaar wordt vrijdag 15 september bekend gemaakt. Dit is de negentiende keer dat de verkiezing is georganiseerd om bij te dragen aan het stimuleren van goed ondernemerschap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.