Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Jubilerende Twentse goededoelenrally dit jaar in teken van Oekraïense kinderen

Happycarkids1
Edith Walhof organiseert al jaren rally's voor het goede doel.
Beeld: Happy Car Kids

Tientallen Ferrari's, Porsches en andere bolides zullen zaterdag in Goor aan de start verschijnen van de Happy Car Kids, een rally om Oekraïense kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen. Het jaarlijkse liefdadigheidsevenement viert dit jaar zijn tienjarig jubileum. “Het moet gewoon een feestje worden voor kinderen die nu in Twente verblijven”, zegt organisator Edith Walhof.

Voorbereiding

De voorbereidingen zijn in volle gang: er moet van alles geregeld worden voor de tientallen kinderen. “Mijn blitsende neonblouse hangt al klaar”, lacht Edith Walhof, organisator en drijvende kracht achter de jubilerende rally. “De dag moet gewoon een feest zijn. Nooit gedacht dat het zo populair zou worden. Het kind staat centraal.“

Oldtimers

Sinds 2013 wordt de tocht gehouden. De oldtimers en sportwagens rijden vanaf het terrein van Aqua+ in Goor naar Herberg de Pot in Markelo. Na een korte stop rijden de auto's terug naar het bedrijfsterrein in Goor. Tientallen sponsoren en vrijwilligers zijn betrokken bij het evenement: “Ik heb wel gepaste trots dat wij het evenement met z'n allen zo op de kaart hebben gezet.”

“Deze kinderen hebben veel meegemaakt en verdienen het om een lach op hun gezicht te hebben.”

Kinderen

In 2013 was de eerste editie. Sindsdien hebben over de jaren honderden kinderen een leuke dag beleefd. “We hebben kinderen van de ziekenhuizen in Enschede en Hengelo gehad, maar ook van het Roessingh en van Stichting Informele Zorg Twente. Dit jaar zijn hier verblijvende Oekraïense kinderen aan de beurt."

Oekraïne

De Oekraïense kinderen verblijven in de gemeente Hof van Twente. Vereniging Hof van Twente - Kiev-Pechersk, een stichting die al dertig jaar nauwe contacten onderhoud met de Oekraïense hoofdstad, heeft geholpen bij het bereiken van de Oekraïense gezinnen die nu in de gemeente wonen.

Edithwalhof happycarkids
Initiatiefnemer Edith Walhof bij de vorige editie van Happy Car Kids
Beeld: Happy Car Kids

Rally

Walhof deed ooit zelf mee met een rally, toen ze op het idee kwam om er zelf een te organiseren: “Daarmee hebben we destijds geld opgehaald voor de Bart de Graaff Foundation.”

Een paar jaar later organiseerde zij een eerste rally samen met haar jongste dochter. “Ik heb zelf dingen meegemaakt in mijn jeugd. Deze kinderen hebben ook veel meegemaakt en verdienen het om een lach op hun gezicht te hebben.”

Vrijwilligers

Tegenwoordig helpen zo'n 40 à 50 vrijwilligers om de kinderen een leuke dag te bezorgen. Onder de vrijwilligers zijn 25 deelnemers die met hun bolides meerijden. Volgens Walhof zijn de rijders, die zich kosteloos inzetten voor de rally, ontzettend belangrijk: “Een volle tank en een goed humeur, dan hebben wij geen gezeur.” Haar oudste zoon helpt bij de organisatie: “Ik ben blij met alle hulp, want ik kan dit niet alleen.”

Kleinschalig

Het evenement is in al die jaren kleinschalig gebleven en dat is volgens Walhof met een reden: “De route is ieder jaar hetzelfde en ieder jaar krijgen de kinderen allemaal een petje, een voetbal en iets lekkers mee. Dat is de kracht van Happy Car Kids. Het moet voor het kind overzichtelijk blijven.”

Happy Car Kids wordt op zaterdag 9 september gehouden. Vanaf 13.00 uur kunnen belangstellenden de auto's uitzwaaien op het terrein van Aqua+ aan de Molenstraat 61A in Goor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.