Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Bijzondere carrièremove: Hengelose horecaman Frank Hendriks aan de slag in de zorg

230907 frank hendriks hengelo FOTO FRANKLIN VELDHUIS
Frank Hendriks: "Mensen pleasen zit mij in de genen. In feite doe ik dat straks bij Surplus ook."
Beeld: FRANKLIN VELDHUIS / 1TWENTE

Frank Hendriks heeft zijn horecabedrijf De Verééniging verkocht aan Van Berkel Hospitality, het bedrijf van Alco en Evelyn van Berkel. Hendriks gaat vanaf nu werken in de zorg bij Surplus, een in Enschede gevestigde organisatie die mensen 'met een grote afstand tot de arbeidsmarkt én de samenleving' begeleidt. Op 18 september is Hendriks te gast in Hengeloos Peil.

Subsidiekranen dichtgedraaid

Toen de geboren en getogen Hengeloër bekendmaakte dat hij zijn aandelen in De Verééniging van de hand wilde doen en zijn leven aan de sociaal zwakkeren wilde gaan wijden, had hij binnen no time een paar aanbiedingen op zak. Die van Surplus sprak hem het meeste aan: "Ze hebben behoefte aan een ondernemende geest. Subsidiekranen worden dichtgedraaid en zorginstellingen moeten manieren vinden om hun eigen broek op te houden. Ik weet hoe je projecten moet opzetten, met name waarbij horeca en catering om de hoek komen kijken."

“We hebben van niets iets weten te maken.”

Bloeiend bedrijf

De Verééniging, het voormalige Verenigingsgebouw van Stork, werd de afgelopen jaren omgetoverd van een onooglijke bouwval tot een juweel van een pand. Investeerder Bernard ten Doeschot nam het voor welgeteld één euro over van de gemeente en Hendriks heeft er met z'n zoon Simon een bloeiend bedrijf van gemaakt. "We hebben van niets iets weten te maken. Hiermee kan mijn opvolger prima vooruit."

icon_main_info_white_glyph

De Verééniging wordt Wapen van Hengelo

Alco en Evelyn van Berkel hebben aangekondigd dat De Verééniging zijn oude naam Wapen van Hengelo terugkrijgt. Alco van Berkel: "We zijn nu druk bezig met het omturnen van het concept van het bedrijf. Als dat over een maandje achter de rug is, laten we graag zien wat er hier gaat veranderen én wat er hetzelfde blijft."

Overeenkomsten

Hendriks wil best bekennen dat hij de stap van horecaondernemer naar medewerker bij een zorginstelling erg spannend vond, maar nu ziet hij dat er ook volop overeenkomsten zijn: "Mensen pleasen zit mij in de genen. In feite doe ik dat straks bij Surplus ook. Mensen op hun gemak stellen en in hun kracht zetten."

icon_main_info_white_glyph

Hengeloos Peil

Op maandag 18 september is Hendriks te gast in Hengeloos Peil. Ook de al jaren slepende kwestie 'De Toermalijn/familie Beernink' komt in de september-editie van Hengeloos Peil aan bod. Publiek is welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 21 september om 22.00 uur en op zondag 24 september om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.