Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Lonneker Molen viert dubbel feest tijdens jaarlijkse oogstfeest

Dubbel feest in Lonneker, zondag bij de Lonneker Molen. Tijdens het jaarlijkse oogstfeest werd ook gevierd dat de ruim 170 jaar oude molen één van de vier kanshebbers is voor de Vriendenloterij Molenprijs 2023.

Voorzitter Geertjan Takkenkamp is verheugd met de nominatie voor deze landelijke prijs en riep in zijn openingswoord alle aanwezigen vooral op om te gaan stemmen, want het is nog geen gelopen race. De stichting strijdt samen met molens als De Oord (Ommen), De Harmonie (Biervliet) en de Aeolus (Vlaardingen) om de titel en een aanzienlijk geldbedrag. Die bedraagt vanwege het 100-jarige bestaan van belangenorganisatie De Hollandsche Molen 100.000 euro. Mocht de molen in Lonneker de meeste stemmen binnenhalen en daarmee de Vriendenloterij Molenprijs 2023 winnen, dan wordt het bedrag geïnvesteerd in een nieuw educatiecentrum, met uitzicht op de in 1851 gebouwde molen.

20230907 Lonnekermolen Lonneker Enschede Wilco Louwes
Lees ook
Lonneker Molen maakt kans op landelijke hoofdprijs: 'Zou eerste stap zijn naar molenerf'

Oogstfeest

Het Oogstfeest begon zondag traditioneel om 10.00 uur met een oecumenische gezinsdienst in de Rooms Katholieke kerk op het Dorpsplein. Daarna trokken de kerkgangers en andere belangstellenden in optocht met fanfare en tal van oude rijtuigen naar de Lonneker Molen. Op het terrein was voor jong en oud veel te doen. Kinderen konden onder meer broodjes bakken en zich uitleven op een springkussen. Er stonden kraampjes met streekproducten, oude landbouwwerktuigen en er werden demonstraties gegeven. Ook de molen zelf was te bezichtigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.