Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stembureauleden gezocht in Wierden

Stemmen tellen wierden
Beeld: RTVNOT

Voor de Tweede Kamerverkiezingen, die worden gehouden op woensdag 22 november 2023, zoekt de gemeente Wierden leden en tellers voor de stembureau.

“Het is een nationale feestdag”

Betere verdeling

Een aantal van de 15 locaties zijn in de gemeente Wierden gewijzigd ten opzichte van de afgelopen verkiezingen om de drukte beter te verdelen. Op het gemeentehuis van Wierden wordt een extra stembureau geopend.

Burgemeester Doret Tigchelaar: “Al jaren mogen we rekenen op een grote groep inwoners. Ook onze eigen medewerkers worden ingezet voor onze democratie. We hebben de extra handen hard nodig, daarom roepen we inwoners op om te helpen. Vooral jongeren worden uitgenodigd zich te melden. Er staat een financiële bijdrage tegenover.

Doret Tigchelaar noemt de verkiezingsdag een nationale feestdag. "We mogen ons gelukkig prijzen met verkiezingen in een democratisch land"

icon_main_info_white_glyph

Korte cursus

Stembureauleden krijgen vooraf een e-learning. Tellers krijgen ter plekke uitleg van de voorzitters. Alle functies vinden plaats in shifts. Meer informatie op mijnstembureau-wierden.nl.

Burgemeester doret tigchelaar gemeente wierden
Beeld: Twente FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.