Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Een beeld voor Wout Brama? 'Prima, maar dan ook voor Eddy Achterberg en Jan Streuer'

Op Facebook worden fans opgeroepen geld te geven voor een beeld van clubicoon Wout Brama. “Dat kan, maar doe dat dan ook voor Kick van der Vall, Eddy Achterberg, Jan Streuer en Willy Berends. Maak de de ingang groter en geef ze allemaal een beeld”, zegt voetbalanalist René Wagelaar in het voetbalprogramma 1Twente Voetbaltijd.

Natuurlijk gaat het in Voetbaltijd over het afscheid van FC Twente-clubicoon Wout Brama. En als hoofdgast oud-Heraclesspeler Ben Rienstra, analist René Wagelaar en presentator Mick van Halst over het standbeeld voor de afscheidnemende voetballer komen te spreken, schudt Wagelaar zijn hoofd. Niet omdat ie Brama zijn beeld niet gunt, maar omdat hij niet snapt dat al die andere FC Twente-grootheden ‘m niet krijgen.

Vergroot de ingang

In snel tempo somt hij op: Kick van der Vall, Eddy Achterberg, Jan Streuer, Paul van der Kraan, cultuurbewaker Willy Berends die dag en nacht in touw is voor de club en niet te vergeten materiaalman Jacob Malki. “En zo kan ik er nog wel tien noemen, die heel veel hebben betekend voor FC Twente. Vergroot de ingang en geef ze een beeld.”

20230911 Ben Rienstra René Wagelaar Voetbaltijd Ernst Bergboer
Beeld: Ernst Bergboer

Te gast is oud-Heraclied Ben Rienstra die op dit moment even profvoetballer af is, maar de deur naar het betaald voetbal nog niet helemaal dicht heeft gegooid. “Ik voetbal nu lekker met DETO (uit Vriezenveen, red.) mee. Dat is gezellig, een beetje fit blijven. Er zijn nog wel wat clubs die af en toe nog informeren, maar het moet wel heel leuk zijn om op te geven waar ik nu mee bezig ben."

Hartproblemen

Hij stond er zo goed voor tot bij hem in 2021 hartproblemen werden geconstateerd. “Via een keuring. Heb er nooit last van gehad. Van de een op andere dag hoor je dat je niks meer mag. Ook thuis niet. Dat was schrikken.” Op dat moment voetbalde Rienstra bij Fortuna Sittard. De club en hij ‘gingen met wederzijds goedvinden’ uit elkaar. “Daarna naar de specialist en nu blijk ik gewoon een goed hart te hebben. Ik wil dus nog gewoon doorvoetballen. Ik denk dat ik wat kan toevoegen bij ploegen in de eredivisie.”

icon_main_info_white_glyph

1Twente Voetbaltijd wordt elke maandagmiddag om 17.00 uur uitgezonden op het televisiekanaal van 1Twente (Ziggo 40 en KPN 1428, Tweak 276) en op het YouTubekanaal van Voetbaltijd. De show wordt gepresenteerd door Mick van Halst en analist René Wagelaar. De gast voor de nieuwe aflevering van Voetbaltijd op 18 september is voormalig FC Twente- en Heraclesspeler Ramon Zomer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.