Verkeer
Stuur appje
Zoek

Volks en Schuttersfeest Tubbergen: Wie schiet de houten haan eraf?

Volks en Schuttersfeest Tubbergen Facebook
Beeld: Volks en Schuttersfeest Tubbergen

In het centrum van Tubbergen worden zondag 17 september de schutterijen in stelling gebracht. Die dag wordt beslist wie zich de schutterskoning van 2023 mag noemen. “Het wordt een spannende strijd”, zegt Huub Beernink, bestuurslid van het Volks en Schuttersfeest Tubbergen, in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Het Raadhuisplein, middenin het centrum, naast de kerk, staat vanaf vandaag, vrijdag 15 september, tot en met zondag in het teken van dit jaarlijks feest. Muziek, schutterijen en veel Tubbigse gezelligheid.

“Lederhosen en dirndls kunnen uit de kast, want we hebben een Oktoberfestthema,”

Schutterijen

“Vrijdagavond starten we met een jongeren annex ouderenprogramma. De band uit de buurt, de Bacon Factory uit Geesteren, treedt dan op”, vertelt Beernink. “Zaterdagavond krijgen we de gastverenigingen, de schutterijen uit Duitsland. Die avond kunnen de lederhosen en dirndls uit de kast, want dan hebben we een Oktoberfestthema, dat wordt een gigantisch mooie avond.”

Verjaardagsbox

Zondag is team– en koningsschieten. De bedrijven en buurten in de gemeente Tubbergen worden uitgenodigd om de houten vogel eraf te schieten, tot duidelijk is welk bedrijf met de winst gaat strijken en wie de Schutterskoning 2023 is.
De opbrengst van het koningsschieten gaat naar de Verjaardagsbox Tubbergen. Deze organisatie zorgt ervoor dat kinderen, waarvan de ouders geen verjaardagsfeestje kunnen betalen, toch een feestje krijgen.

icon_main_info_white_glyph

Volks en Schuttersfeest

Kaarten à 10 euro voor het Volks en Schuttersfeest Tubbergen zijn online te bestellen en verkrijgbaar bij bakkerij De Kleibakker. Zondag is de toegang gratis.
Meer informatie: https://volks-schuttersfeesten.nl/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.