Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Honderden kilo's illegaal vuurwerk aangetroffen in garagebox in Enschede

Bij een gemeentelijke controle van garageboxen in Enschede is dinsdagmiddag 400 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om een partij vuurwerk die in een garageboxencomplex aan de Abraham Strickstraat, middenin een woonwijk in Twekkelerveld, lag opgeslagen. De gemeente heeft de zaak overgedragen aan de politie en beraadt zich op vervolgstappen.

De gemeente voert met enige regelmaat controles uit bij garageboxen. Vorig jaar is besloten om dit soort controles te intensiveren, omdat er niet zelden sprake is van illegale activiteiten. De opslag van gevaarlijke spullen, zoals vuurwerk, is niet toegestaan.

Tijdelijke bouwstop

In het geval van de situatie aan de Abraham Strickstraat wordt er door de politie een proces-verbaal opgemaakt. Volgens wethouder Marc Teutelink wil de gemeente met de garagecontroles ook het bewustzijn van verhuurders en gebruikers vergroten. "Door de controles zijn we in staat een einde te maken aan dit soort gevaarlijke situaties", aldus Teutelink.

20220726 Opslagruimte stockfoto Freepik
Lees ook
Enschede doet opslagunits in de ban: 'Dragen niet bij aan economie en veiligheid'

In 2021 werd in een garageboxencomplex in Boswinkel ook al eens 500 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden. Dergelijke activiteiten, maar ook de kwaliteit en uitstraling van garageboxencomplexen, vormden de reden voor de gemeente om een tijdelijke bouwstop voor garageboxen of opslagunits in te stellen. Dit in afwachting van nadere regels.

20230915 Garageboxen Gemeente Enschede opslagunits
Beeld: Gemeente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.