Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Inzet voor beginnende acteurs beloond: Wilmink Enschede wint theaterprijs

Foto Het Wilminktheater wint ACT AWARD
Het Wilminktheater wint ACT AWARD
Beeld: Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is in de prijzen gevallen tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam de ACT AWARD 2023. Deze prijs is voor een persoon of instelling die zich inzet om de positie van de acteur en het acteursvak te verbeteren.

Simone Kratz, Artistiek Directeur van het Wilminktheater, noemt de beloning ‘bijzonder’. “Deze award komt van de allerbelangrijkste mensen uit ons vak. De acteurs, de makers, de mensen waarvoor het publiek naar het theater komt. Voor díe mensen willen wij als Wilminktheater een thuis zijn.”

Wilminks Kweek

Het Wilminktheater ontvangt de prijs omdat zij zich inzet voor pas afgestudeerde acteurs. Binnen het talentontwikkelingstraject Wilminks Kweek krijgen jonge acteurs de kans om mee te spelen met professionele producties. Ze worden gecoacht en staan met belangrijke namen op het podium. Zo bouwen zij een netwerk op en wordt de kans op een succesvolle carrière vergroot.

Inspirerend voorbeeld

ACT is een landelijke belangenvereniging voor acteurs. Tijdens het theatergala worden naast de ACT AWARD ook andere prijzen uitgereikt, zoals de Louis d’Or en Theo d’Or voor beste acteur en actrice. Rein Hoffman, bestuurslid ACT: “Hoe het Wilminktheater net afgestudeerde acteurs helpt te ontwikkelen is zeer inspirerend. We hopen dat andere theaters hetzelfde gaan doen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.