Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ronkende motoren door Twentse landschap tijdens vijfde editie Accent FM OldTimerRit in Agelo

“De weergoden zitten mee, het belooft een machtig mooie dag te worden”, zegt Arjan Stopel, mede-organisator van de Accent FM OldTimerRit. Bijna 320 deelnemers trekken in een ‘colonne’ met hun oldtimer door het Twentse landschap. Van oldtimer trekkers tot brommers, de machines zorgen voor een prachtig schouwspel op de Twentse wegen.

Het is inmiddels de vijfde keer dat de rit door radiozender Accent FM wordt georganiseerd. “Ik en mijn compagnon Henk-Jan hadden beide een oldtimer en dachten; laten we een oldtimmerrit organiseren”, vertelt Stopel. Nu, vier edities later, telt de rit 170 oude trekkers, 100 brommers en 25 solexen.

Passievol

Door social media-aandacht, spandoeken langs de weg en reclame op de radio vlogen de aanmeldingen voor de oldtimerrit binnen. “Er kijken toch wel veel mensen op social media”, concludeert Stopel. Naast passievolle deelnemers, trok de rit ook veel aandacht langs de kant van de weg.

19082023 Agelo Accent FM Oldtimerrit Trekkers
Beeld: Niels Wesselink

Gehaktbal

De oldtimers starten bij Damink Agrarische Dienstverlening in Agelo. “De trekkers en brommers zullen verschillende routes rijden vanaf hier”, zegt de mede-organisator. Rond klokslag twaalf uur vindt er een pauze plaats bij Slagerij Lansink in Vasse. “De deelnemers kunnen hier genieten van wat drinken en een heerlijk broodje gehaktbal.”

31082023 Harbrinkhoek old timer virus Haarhuis
Lees ook
Familie Haarhuis uit Harbrinkhoek al drie generaties lang besmet met het oldtimer-virus

Nadat de buiken gevuld zijn, vervolgt de tocht richting het eindpunt bij Antje en Billie in Reutum. De deelnemers kunnen hier gezellig afsluiten onder het genot van een hapje en een drankje. De radiozender Accent FM maakt hier live radio om er een mooi feestje van te maken. “Het weer is in ieder geval veel beter dan vorig jaar, helemaal top”, sluit Stopel glimlachend af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.