Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Enterse Ilse Pluimers (21) naar Drenthe voor EK wielrennen bij beloften

Ilse Pluimers Voorbereiding Tour Bastien Gason
Ilse Pluimers tijdens de voorbereiding op de Tour de France voor vrouwen vorig jaar
Beeld: Bastien Gason

Ilse Pluimers uit Enter is geselecteerd door de KNWU voor het EK-wielrennen op de weg en de tijdrit. Op beide onderdelen doet ze mee bij de beloften. Het Europees kampioenschap wordt verreden in eigen land op en rond de Col du VAM in Drenthe. Het Europees Kampioenschap heeft plaats van woensdag 20 tot en met zondag 24 september. Pluimers rijdt momenteel voor AG Insurance-Soudal Quick-Step, maar heeft vroeger de kleuren van De Zwaluwen in Almelo vertegenwoordigd

Pluimers maakte vorig jaar haar debuut in de Tour de France en mocht dit jaar een zilveren plak in ontvangst nemen op het NK. Dit jaar eindigde de Enterse als tweede bij de tijdrit voor dames onder de 23. Nu krijgt ze de kans om zich te meten met de Europese top bij de beloften. Vorig jaar behaalde de Nederlandse Sharin van Anrooij Europees goud in zowel de tijdrit als de wegwedstrijd.

Drentse wegen

Het parcours voor de tijdrit is 19,8 km lang. De wedstrijd heeft plaats in en rond Emmen. De wegwedstrijd van de beloften is aanzienlijk korter dan de wedstrijd van de elite-vrouwen. De start is in Coevorden, waarna er wordt gekoerst richting Emmen. Hier zal het naar alle waarschijnlijkheid uitgedunde peloton een lus maken rondom de zelfgemaakte VAM-berg. De Col du Vam is een door de mens gemaakte berg in Drenthe en met zijn 2100 meter lange klim en een gemiddeld stijgingspercentage van 10% is de bult een flinke uitdaging voor de benen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.