Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose moet anderhalf jaar zitten voor achterover drukken van miljoen euro bij haar werkgever

230919 rechtbank almelo RTV OOST
Rechtbank Overijssel/ locatie Almelo
Beeld: RTV OOST

Rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 58-jarige vrouw uit Hengelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Zij drukte in elf jaar tijd een miljoen euro van haar werkgever achterover. De vrouw moet daarnaast ook het verduisterde bedrag terugbetalen.

'Geraffineerd en doelbewust'

De vrouw maakte in haar functie als medewerkster financiële administratie misbruik van het vertrouwen dat haar werkgever, een in Hengelo gevestigd bedrijf, in haar had. Zij wist daardoor op 'geraffineerde en doelbewuste wijze' stelselmatig geldbedragen naar haar bankrekening over te maken.

“Zij liet zich leiden door hebzucht en had geen oog voor de gevolgen voor het bedrijf.”

Hebzucht

Met het verduisterde geld kocht de vrouw luxe dingen voor zichzelf en voor anderen. Zij liet zich daarbij leiden door hebzucht en had geen oog voor de gevolgen voor het bedrijf, aldus de rechter.

Betalingsregeling

Volgens de Hengelose is het geld er volledig doorheen gejaagd. Ze is via een betalingsregeling wel begonnen met het terugbetalen ervan, maar gezien het hoge bedrag en haar inkomen is het de vraag of ze er ooit in slaagt om het hele bedrag af te lossen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.